Nyhetsredaktør Karianne Solbrække sier hun er imponert over journalistikk til Filter Nyheter. Her ved ansvarlig redaktør Harald S. Klungtveit.
Nyhetsredaktør Karianne Solbrække sier hun er imponert over journalistikk til Filter Nyheter. Her ved ansvarlig redaktør Harald S. Klungtveit.

TV 2 sender Filter Nyheter direkte på Nyhetskanalen

– Har imponert meg lenge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Allmøtet» skulle være en alternativ måte å lansere Filter Nyheters nye papirmagasin på, en henvendelse fra TV 2 har imidlertid snudd ting litt på hodet.

Den opprinnelige planen var én time med direktesendt tv i sosiale medier, men nå vil sendingen også gå på TV 2 Nyhetskanalen og tv2.no.

– Vi er hele tiden åpne for deling og redaksjonelle samarbeid, og det er veldig gøy at TV 2 tok kontakt. Dette har kommet i stand på rekordtid, og det blir spennende å se hvordan interessen blir på de ulike plattformene, sier Harald S. Klungtveit, ansvarlig redaktør i Filter Nyheter.

På kjøkkenbordet

«Allmøte - Norge og verden etter koronaen» er det hele og fulle navnet på kveldens tv-sending. Programleder er Eirik Bergesen, medprogramleder i TV 2s Trumps verden og leder for det politiske showet All Makt. Med seg har han Børge Brende, Anine Kierulf, Torgeir Waterhouse og Bård Vegar Solhjell.

– «Allmøtet» er for oss en del av lanseringen av magasinet, som virkelig har gått over all forventning. I går våknet jeg til en drøss Twitter- og Facebook-meldinger fra folk som hadde tatt bilder av magasinet ved frokostbordet og skrøt av innholdet, forteller Filter-redaktøren.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 tror programmet vil treffe TV 2s målgruppe.

– Journalistikken til Filter Nyheter har imponert meg lenge, og ikke minst gjennom korona-perioden. Vi ønsker å bidra til økt spredning av arrangementet gjennom våre flater på Nyhetskanalen og tv2.no, skriver hun i en sms til Journalisten.

Historiske tall

– Nyhetskanalen opplever historiske seertall, og vi vet at våre seere søker dybde og refleksjon. Arrangementet har gode gjester, ledes av en av TV 2s profiler, Eirik Bergersen, og med den interessen det er om korona-relatert journalistikk, er dette midt i blinken for oss, fortsetter Solbrække.

Kanskje når programmet også noen potensielle Filter-abonnenter. Blir det mange nok av dem, kommer redaksjonen til å utvide staben.

– Førsteutgaven har gått ut til rundt 1.500 personer, som nå er langsiktige Filter-støttespillere, men vi har lovet leserne at vi starter ansettelsen av en journalist til om vi når 2.000 månedsgivere før sommeren, forteller Klungtveit.

Powered by Labrador CMS