Lars Monsen blir ikke deltaker, men kommentator i årets Finnmarksløp.

Lars Monsen blir NRK-kommentator

Skal følge Finnmarksløpet fra sporet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lars Monsen blir ikke å finne på startstreken i årets Finnmarksløp. Nå skal han i stedet være ekspertkommentator for NRK under konkurransen. Det melder NRK Troms og Finnmark.

Avgjørelsen om å droppe løpet kom etter at Monsen fullførte Femundløpet i februar.

– Jeg var veldig fornøyd med å kjøre inn til en 12. plass, med mange sterke navn bak meg. Samtidig skjønte jeg at jeg ikke har et spann som kan hevde seg blant topp 10 i Finnmarksløpet. Da kan det bare være. Kjøre tur kan jeg gjøre ellers, sier Monsen til NRK.

Sammen med Hans Petter Dalby skal Monsen danne ekspertparet under sendingene, som skal ledes av NRK Finnmark-journalisten Gyda Hesla. Monsen skal følge løpet fra sporet.

– Jeg tror jeg kan bidra mye på kommentatorsida. Jeg kan tenke taktikk og kan skjønne hvorfor en fører velger å hvile på sporet to mil etter sjekkpunkt, sier Monsen til NRK.

Ifølge Hesla var Lars Monsen med på å gjøre Finnmarksløpet til en publikumsfavoritt, og hun tror comebacket blir fantastisk for sendingene.

Foruten Finnmarksløpet er Monsen også aktuell med en ny sesong av Monsen på Villspor, der Mikkel Niva, Sandra Lyng, Gjert Ingebrigtsen, Lisa Tønne, Jonis Josef og Christina Rebekka Eriksen skal delta.

Powered by Labrador CMS