Tallknuser og ansvarlig redaktør Nate Silver i FiveThirtyEight slår hardt tilbake mot dem som har kritisert meningsmålinger for å villede velgere.

Statistikkguru forsvarer meningsmålingene: – Vi gjorde en god jobb

FiveThirtyEight-redaktør slår tilbake.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tallknuser og ansvarlig redaktør Nate Silver i FiveThirtyEight slår hardt tilbake mot dem som har kritisert meningsmålinger for å villede velgere.

Meningsmålingene før president- og kongressvalget i USA er blitt kritisert for å være partiske i spådommen om Joe Bidens oppslutning. Det mener statistikkguru Nate Silver er sludder, skriver New York Daily News.

– Dersom de kommer etter FiveThirtyEight, er svaret «f..k you». Vi gjorde en god jobb, sa han i nettsidens podkast Politics.

Nettstedet FiveThirtyEight konkluderte i sin siste oppdatering før valget, med at Joe Biden var klar favoritt, mens Donald Trumps vinnersjanse var på om lag 10 prosent.

FiveThirtyEight ga Biden en nærmere 70 prosents sjanse til å vinne Florida, en delstat som Trump sikret seg da stemmene var talt opp.

Trump selv langet ut mot meningsmålinger på sin pressekonferanse natt fredag, i tillegg til å komme med flere udokumenterte påstander om valgjuks. Presidenten sa at flere av målingene var laget for øke oppslutningen om Biden.

– Folk har et feilaktig bilde av hvor nøyaktige disse meningsmålingene er, sier Silver.

Powered by Labrador CMS