Tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen, her på et bilde fra 2021.

Eva Kristin Hansen

– Flere medier har hatt feilaktige oppslag om meg

Tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen ut mot mediene etter henleggelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet meldte om henleggelsen først. Hansen bekrefter dette i en sms til NTB.

– Jeg har i over ett år vært under et konstant press om Stortingets ordninger, blitt beskyldt for mye og har tidvis hatt en mediestorm som har vært svært krevende. Flere medier har hatt feilaktige oppslag om meg, som jeg mener bør følges opp, sier den tidligere stortingspresidenten til NTB.

Hun sier det er bra at Stortingets regler med ordninger blir diskutert.

– Jeg kan bekrefte at jeg i sak om pendlerboliger har vært under politietterforskning og at statsadvokatembetet har besluttet at min sak er henlagt som intet straffbart forhold anses bevist. De legger til grunn til at jeg i hele perioden har oppfylt vilkåret i retningslinjene til Stortinget for pendlerboliger, og heller ikke hatt noen uberettiget økonomisk vinning, sier hun.

Intet straffbart forhold

Hennes advokat John Christian Elden opplyser at saken er henlagt som intet straffbart forhold.

– Dette er en helt klar frifinnelse av Hansen, der statsadvokaten både legger til grunn at hun har fulgt regelverket slik det måtte forstås og i samsvar med min oppfatning da hun ble tvunget til å trekke seg som stortingspresident i fjor, sier Elden.

Elden sier til NTB at statsadvokaten legger til grunn at Hansen har gitt alle korrekte opplysninger.

– Forholdet er ikke objektivt straffbart, og hun har heller ikke utvist noen subjektiv skyld, sier Elden.

Det var 16. november i fjor at Adresseavisen kunne melde at Hansen hatt en pendlerleilighet samtidig som hun fra 2014 eide bolig sammen med mannen sin på Ski, bare 29 kilometer fra Stortinget.

Skatteetaten har tidligere konkludert at Hansen heller ikke skylder skatt for saken som kostet henne vervet som stortingspresident.

– Svært lettet

Elden skriver i en epost til NTB at hans klient er fornøyd med utfallet.

– Eva-Kristin Hansen er svært lettet over at det nå er fastslått at hun aldri har krevd eller fått goder fra Stortinget som hun ikke hadde krav på, og at straffesaken mot henne nå er avsluttet som intet straffbart forhold, sier advokaten.

Han mener derimot at det har gått for lang tid før svaret kom.

– Henleggelsen kommer ett år for sent. Gjennom sine handlinger har påtalemyndigheten i praksis påvirket hvem som skal lede landet vårt da denne saken har hatt avgjørende betydning for Stortingets sammensetning og arbeidsform. Det er uheldig for demokratiet, sier Elden.

Powered by Labrador CMS