Teddys lydduo: Olav Haraldsen Roen til venstre, Magnus Nome til høyre.

«Folkeopplysningen»-folkene satser på podkast

Det prisvinnende produksjonsselskapet Teddy oppretter podkastavdeling.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Magnus Nome, en av skaperne bak NRK-serien «Folkeopplysningen», skal lede den nye podkastavdelingen til Teddy. Med seg har han fått Olav Haraldsen Roen, produsent og lydguru. Sistnevnte har de siste årene vært en nøkkelperson i oppbyggingen av Plan Bs podkastsatsning.

– I løpet av 2023 vil du høre (minst) to podkastserier fra Teddy hos NRK: en true crime-serie om en av de største norsk kriminalsakene i historien, og en dokumentarserie om hvordan norske jøder ble fratatt alt de eide under okkupasjonen, for deretter å måtte kjempe mot Norge for å få noe tilbake etter krigens slutt, fortalt av «Last: Jøder»-regissør Liv Dagne Lunde, forteller Nome i en pressemelding.

Teddys podkastavdeling tjuvstartet i romjula med Podme-podkastdokumentarserien «Tampa», hvor Sarah Natasha Melbye leder lytterne igjennom dramaet som utspilte seg på det norske lasteskipet med samme navn i 2001

Teddy TV ble grunnlagt i 2007, og har utviklet og produsert TV-konsept som «Folkeopplysningen», «Petter Uteligger» og «Mina og meg», samt flere programserier med Else Kåss Furuseth og Petter Schjerven.

Selskapet har vunnet Gullruten for flere produksjoner, og vært nominert til en Internasjonal Emmy.

Powered by Labrador CMS