Aksel Kjær Vidnes, ansvarlig redaktør i Forskning.no, har hatt en god start på året.
Aksel Kjær Vidnes, ansvarlig redaktør i Forskning.no, har hatt en god start på året.

Forskning.no satte rekord

Januar ble en spesiell måned for forskningsavisen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har ikke sett slike tall siden pandemien i 2020, sier ansvarlig redaktør i Forskning.no, Aksel Kjær Vidnes.

Det er måneden vi nettopp har lagt bak oss som får redaktøren til å juble.

Han forteller at 2023 var et svært godt år for Forskning.no, med ti prosent vekst i lesertallene fra året før. Men så kom nyttår, og årets første måned ble en rekordmåned for nettstedet.

I januar 2024 fortsatte nemlig veksten, og det ble den beste januar-måneden nettavisen har hatt noensinne, med over 4 millioner sidevisninger. Det er 17 prosent over januar i fjor. 

Forskning.no hadde i snitt 92.600 unike brukere innom hver dag i januar, Det gjør at avisen ble det største mediet i Fagpressen målt i unike brukere per dag, ifølge de offisielle målingene.

– Det er helt enorme tall for en avis som bare skriver om forskning. Hadde vi vært med i de nasjonale målingene av lesertall begynner vi å nærme oss aviser som Finansavisen, Stavanger Aftenblad og Dagsavisen, sier Vidnes.

Han forteller videre at Forskning.no i dag ikke bare Norges, men Nordens største nettavis om forskning. Mediehuset inkluderer nettavisene Ung.forskning.no, debattsiden Forskersonen.no, den engelskspråklige avisen Sciencenorway.no – og Nordens største stillingsmarked for akademia stilling.forskning.no.

– Interessen for forskning og forskningsbasert kunnskap og debatt er stor i Norge. Med disse tallene våger jeg meg på å si at interessen er økende, sier Vidnes.

Powered by Labrador CMS