Ansvarlig redaktør Fridtjof Borø Nygaard (til høyre) i Schibsteds lokalaviser i sør sammen med Nicolai Prebensen i N247.
Ansvarlig redaktør Fridtjof Borø Nygaard (til høyre) i Schibsteds lokalaviser i sør sammen med Nicolai Prebensen i N247.

Schibsted kjøper nettavisen N247

Styrker seg på Sørlandet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Schibsted eier fra før lokalavisene Lindesnes, Lister og Søgne og Songdalen Budstikke på Sørlandet. I dag ble det klart at mediekonsernet også har sikret seg den lokale nettavisen N247.

– N247 har klart det vi ikke har maktet så langt; å gi innbyggerne i kommunene Søgne og Songdalen et godt digitalt nyhetstilbud. Budstikka er sterke på papir og har mange trofaste lesere, sier ansvarlig redaktør og daglig leder for Schibsteds lokalaviser i sør, Fridtjof Borø Nygaard i en pressemelding.

– Hver for oss vil ingen av oss ha nok kraft til å gi leserne et så godt tilbud som de fortjener. Det kan vi få til ved å slå oss sammen. Da får vi både slagkraft digitalt og på papir. Sammen med Lister og Lindesnes vil vi få kapasitet til å lage ambisiøs digital journalistikk, som kommer alle innbyggerne i en stadig tettere integrert region vest for Kristiansand til gode.

Nygaard sier at N247 skal være en digitalt ledende lokalavis for Søgne, Songdalen og Kristiansand vest.

– Redaktør Nicolai Prebensen og staben hans har vist seg frem som drivende gode på hendelser. Prebensen har 22 år bak seg som fotograf i VG, har et stort nettverk og har bygget opp N247 fra bunnen av. N247 er en ene og alene digitalt levedyktig lokalavis. Det står det respekt av, sier Nygaard.

De to tidligere Schibsted-kollegene Fridtjof Borø Nygaard og Nicolai Prebensen skal jobbe samme igjen.
De to tidligere Schibsted-kollegene Fridtjof Borø Nygaard og Nicolai Prebensen skal jobbe samme igjen.

Nicolai Prebensen i N247 sier han gleder til å fortsette satsingen sammen med Schibsted.

– Dette blir et løft. Jeg har mange gode medarbeidere som har vist og viser at vi leverer lokalsaker heldigitalt hele døgnet. Fra vi startet på helt bar bakke har N247 hatt en eventyrlig utvikling og blitt enormt godt mottatt i nedslagsfeltet vårt. Vi har klart å gi leserne digitale nyheter og har fått fotfeste som en godt lest lokalavis. Vår styrke er at vi har vært ute, er ute og vil være ute blant menneskene som leser oss.

Prebensen fortsetter som redaktør i N247 under ansvarlig redaktør Fridtjof Borø Nygaards ledelse av lokalavisene. Formell overtakelsesdato blir ved årsskiftet.

Powered by Labrador CMS