Nå skal det bli andre toner

Snart kommer et nytt norsk musikkmagasin.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sakte, men sikkert ruller Øyvind Rones ut den norske versjonen av det danske gratismagasinet Gaffa. Ett år etter at svenskene fikk sin versjon av det nesten 30 år gamle magasinet, følger Norge etter, skriver MediaWatch.

Og selv om flere har forsøkt og feilet på området, mener Gaffas ferske redaktør at det ikke er et helt håpløs prosjekt han har gitt seg i kast med.

– Nei, det er ikke umulig dette her, selv om magasinene som tidligere har forsøkt seg har vært veldig gode. Men vi gjør det annerledes enn de tidligere forsøkene. Vi lager et gratismagasin som har fokus på kun musikk og som skal dekke bredt i pop og rock.

Først nett, så papir

Selv magasinet kommer ikke før et stykke ut i første halvår neste år. Men nettutgaven rulles ut i disse dager.

Initiativet til lanseringen kommer fra Gaffa i Danmark etter at lanseringen i Sverige er blitt tatt godt imot. I begynnelsen vil Rones være eneste fast ansatte i redaksjonen og majoriteten av innholdet vil bli hentet inn gjennom frilansere.

– Men etter hvert vil det bli flere, sier han.

Hvordan distribusjonen blir, er foreløpig for tidlig å si noe om, sier Rones som kommer fra musikknettstedet Groove.no. Ambisjonene er at papirutgaven skal komme en gang i måneden med blant annet konsertguide.

Powered by Labrador CMS