VG-sjef Gard Steiro er innkalt som vitne når Bodø Nus sitatsak blir tema for Borgarting lagmannsrett.

Gard Steiro kalles inn som vitne i Bodø Nu-rettssaken 

Flere bransjetopper vitner i ankerunde om podkast-sitering.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør Gard Steiro i VG er innkalt som vitne når anken på sitatsakdommen mot Bodø Nu skal opp for lagmannsretten til uka.

Det viser rettens tidsplan for saken, som har oppstart tirsdag 21. mai.

– Ryddig

Studentene som med hjelp fra Norsk Journalistlag saksøkte avisa, har kalt inn en VG-journalist til å forklare seg om hvordan VG i sin tid siterte fra podkasten til Abid Raja og Nadia Ansar.

Derfor har Bodø Nu, som i ankesaken får partshjelp fra Norsk Redaktørforening, kalt inn Steiro, forklarer Bodø Nus advokat Jon Wessel-Aas.

– Hvis VGs generelle sitatpraksis blir tema, mener vi det er ryddig at Steiro selv forteller om dette, sier Wessel-Aas til Journalisten.

NJ- og NR-ledere i vitneboksen

Også Sigurd Allern, professor emeritus i journalistikk, er innkalt fra studentenes side.

– Han er på mange måter en nestor i bransjen, han er professor og har også mange års erfaring som ansvarlig redaktør. En mann med bred erfaring som vi har mye interessant å spørre om, sier NJ-advokat Vibeke Lærum.

Hun bekrefter samtidig at NJ-leder Dag Idar Tryggestad skal innta vitneboksen som representant for NJ som partshjelper. Det samme gjør redaktørforeningens generalsekretær Reidun Kjelling Nybø.

Også nåværende Bodø Nu-redaktør Magne Storedal, og en av saksøkerne Marie Staberg og Embla Lillegaard, skal forklare seg. Det er satt av to dager i Borgarting lagmannsrett.

Powered by Labrador CMS