Jens Barland fra Høyskolen Kristiania tegner opp idéer, mens Svein Hilmo (t.v) fra Selbyggen og Hilde Førland Eide fra Bladet Sunnhordland følger nøye med.

LLA holdt idéfest: Sender redaksjonene hjem med konkrete planer

– Folk har dyrka fram idéer som faktisk lar seg gjennomføre.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Helgens årsmøte for Landslaget for lokalaviser (LLA) var en suksess, ifølge arrangørene. Markeds- og informasjonssjef Geir K. Hus i LLA var spesielt fornøyd med at lokalavisene fikk med seg konkrete idéer å jobbe med tilbake i redaksjonene.

For den største posten på programmet lørdagen var en såkalt idéfest, som ble styrt av Gudrun Rudningen og Arne L. Bygdås ved Arbeidsforskingsinstituttet AFI på Oslo Met.

Bedre journalistikk

Lokalavisjournalistene og markedsmedarbeiderne jobbet seg gjennom en lang idéskapingsrunde, og ifølge Geir K. Hus sitter man nå igjen med konkrete idéer til å skape bedre journalistikk, mer debatt og flere inntektsmuligheter.

– Det er første gang vi gjør dette, og vi var veldig spente. Jeg var selv med på gruppearbeidet, som ble stødig styrt av Oslo Met. Det funket veldig bra og folk har dyrka fram idéer som faktisk lar seg gjennomføre, sier Hus til Journalisten lørdag ettermiddag.

Han trekker frem medieforsker Jens Barlands poeng om at innovasjon ikke nødvendigvis er store ting som tar ti år å oppnå.

– Det fikk vi frem under jobbingen med idéene. Det kan gjerne være små skritt. Konkrete, små og hverdagslige skritt som kan omsettes og gjøres noe med, sier Hus.

Like utfordringer

Felles for deltakerne på idémyldringen var, naturlig nok, at de kommer fra landets lokalaviser. Dermed var det interessant å høre om veldig like utfordringer, sier redaktør i Kulingen, Hilde Kvammen, til Journalisten.

– Vi fikk snakket mye om hvordan marked og journalistikk kan samarbeide bedre i en redaksjon. Vi fikk konkrete tanker om hvilken måte man bør jobbe på for å nå små mål, og vi fikk absolutt utbytte av diskusjonen, sier Kvammen.

Redaktør i Kulingen, Hilde Kvammen, sier hun fikk mye utbytte av idéskapingen.

Mange av diskusjonene rundt bordene handlet om å få mer av den offentlige debatten inn i lokalavisene. Antall journalister, tid og ressurser kan ofte begrense mulighetene til å hente inn nye stemmer, sier Geir K. Hus, men han tror debattdiskusjonen blir blant det viktigste redaksjonene tar med seg fra årsmøtet.

– Jeg tror folk her har blitt mer bevisste på å prioritere å hente inn nye stemmer. At man har muligheter til å få debatten fra sosiale medier, eid av amerikanere, inn til norske, redaktørstyrte lokalmedier, avslutter han.

Powered by Labrador CMS