Full aviskrig i Danmark

Det blir full krig på det danske avismarkedet når tre nye gratisaviser lanseres i løpet av noen uker. Berlingske Tidende tror krigen kan bli blodig.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er allerede kjent at den islandskeide Nyhedsavisen ville få kamp fra en ny gratisavis fra JP/Politikens Hus, som utkommer første gang torsdag. Nå opplyser Berlingske Tidende at også Det Berlingske Hus (snart Mecom-eiet) vil starte egen gratisavis.

Den nytilsatte direktøren for Berlingske Officin, Lasse Boland, vil ikke bekrefte avisen Berlingske Tidendes opplysninger om en ny gratisavis, men sier at de arbeider intenst med noen prosjekter. Avisen skriver imidlertid at det i mediekretser er kjent at beslutningen er tatt og at den nåværende onlineredaktøren for B.T., Steen Breiner, er påsatt som sjef for den nye gratisavisen.

I tillegg starter Nordjyske Medier i dag en gratisavis for Nord-Jylland. Fra før utgir Det Berlingske Officin trafikkavisen Urban.

Den islandske gratisavisen har truet med å sette ned annonseprisene dramatisk uten at noen i dag overskuer konsekvensene av det.

For journalister i Danmark er imidlertid situasjonen i øyeblikket meget lys. Det blir langt over 100 nye journalistjobber som følge av de nye avisene, og danske Journalisten melder at det for første gang på lenge er nedgang i sommerledigheten blant journalister. Normalt er det alltid en sterk økning av arbeidsløsheten på sommerstid i forbindelse med at nye kull kommer ut fra journalistskolene.

Powered by Labrador CMS