Håvard Gulldahl, Marie Elise Nystad og Gyda Hesle går til NRKs undersøkende redaksjon i nord.
Håvard Gulldahl, Marie Elise Nystad og Gyda Hesle går til NRKs undersøkende redaksjon i nord.

De blir NRKs nye gravejournalister i Troms og Finnmark

Går for interne ansettelser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK-redaksjonen for undersøkende journalistikk i Troms og Finmark vokser og har ansatt Gyda Hesla, Håvard Gulldahl og Marie Elise Nystad som gravende journalister.

De vil tiltre jobben i løpet av våren, melder prosjektredaktør for gravegruppen Robin Mortensen.

– Fordi vi er en redaksjon under oppbygging, har vi sett etter folk med tidligere erfaring fra undersøkende prosjekter. Jeg er veldig fornøyd med antallet søkere vi hadde, både eksterne og interne, men valgte til slutt å gå for tre interne ansettelser, sier Mortensen til Journalisten.

Hesla jobber i dag som vaktsjef i NRK i Finnmark.

– Hun har særlig kompetanse på digital historiefortelling, og har skrevet flere langlesere. Blant annet en av NRKs mest leste nettsaker noen gang med snart 1,2 millioner sidevisninger, sier Mortensen.

Inghild Eriksen går inn som fast reportasjeleder i gravegruppen.
Inghild Eriksen går inn som fast reportasjeleder i gravegruppen.

Gulldahl kommer fra NRK Program riks i Tromsø. Han har fersk erfaring med undersøkende journalistikk som prosjektleder for true crime-serien om forsvinningen av Per Vålnes, som ble publisert på NRK TV i fjor høst.

Gulldahl har dessuten ettertraktet kompetanse på datastøttet journalistikk, uttaler Mortensen.

Marie Elise Nystad har bred erfaring som nyhetsjournalist i NRK Sápmi gjennom 20 år. Hun har også vært vaktsjef for egenutviklede saker og digitalt innhold. Hun kommer til å jobbe fra Kautokeino.

– I tillegg til de tre nye journalistene går Inghild Eriksen inn som fast reportasjeleder i gruppen. Det betyr at hun skal lose i havn alle de ulike prosjektene vi jobber med, forteller Mortensen.

Eriksen har vært i gravegruppen siden oppstarten høsten 2020, og har vært sterkt involvert i saker om Hurtigruten, inhabilitet i Balsfjord og IT-anbud i Tromsø kommune:

Powered by Labrador CMS