I 2019 var det Dagens Næringsliv som vant Skup-prisen. Det er tre uker til årets konferanse.

Skup, Nordiske Mediedager og Årets bilde går som planlagt

Men følger korona-utviklingen tett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Spredningen av koronaviruset påvirker gjennomføringen av flere store arrangementer i både Norge og andre europeiske land i disse dager.

Men to av årets største norske mediekonferanser har ingen planer om utsettelse eller avlysning.

Forholdsregler

Skup-konferansen arrangeres fra 27. mars i Tønsberg, og på egne nettsider skriver arrangørene at arrangementet går som planlagt, men at de forholder seg til faglige anbefalinger fra Folkehelseinstituttet (FHI) og kommuneoverlegen i Tønsberg.

«Kommuneoverlege Sigmund Skei i Tønsberg sier til Skup at det er umulig å vite hvordan situasjonen er når vi kommer til 27. mars. Han mener i utgangspunktet at arrangementet kan gå sin gang, men er klar på at det kan endre seg. Skup skal ha kontakt med kommuneoverlegen fram mot konferansen», skriver styreleder Silje S. Skiphamn og daglig leder John Bones.

Blant forholdsreglene de allerede innfører for å begrense potensialet for smittespredning, er at personer som har luftveisinfeksjoner ikke skal delta på konferansen. Dette gjelder særlig hvis de har vært i områder med vedvarende smittespredning.

Ingen avlysninger

Også Nordiske Mediedager, som går av stabelen i Bergen fra 6. mai, går som planlagt, opplyser festivalsjef Guri Heftye på spørsmål fra Journalisten.

– Vi følger med og gjør kontinuerlig vurderinger. Vi har ingen speakere eller delegater fra Asia eller Nord-Italia og vi har heller ikke fått noe avlysninger fra verken deltakere eller speakere. Tvert imot melder folk seg på NMD20. Vi følger utviklingen tett, skriver Heftye i en e-post.

Fredag 13. mars holder Pressefotografenes Klubb utdeling av Årets bilde på Litteraturhuset i Oslo.

Leder Jarle Aasland opplyser til Journalisten at arrangementet går som planlagt, men at de følger med og forholder seg til helsemyndighetenes råd.

– For øyeblikket er det ingen anbefalinger fra Folkehelseinstituttet som tilsier at arrangementet skal avlyses eller utsettes, skriver Aasland i en sms.

Powered by Labrador CMS