Halden. Foto: Birgit Dannenberg

Vil ikke gi bort i Halden

A-pressen vil ikke selge stengt nettsted til radioselskap for symbolsk sum.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke la A-pressen ned sin gratisavis i Halden. Radio Prime som lager lokalradio i Halden og Strømstad ønsket å kjøpe nettstedet, men det gikk ikke A-pressen med på.

Én krone

– Vi kom ikke fryktelig langt, men vi tilbød oss å kjøpe selskapet eller deler av virksomheten, vi ønsket ikke å gi ut papiravisen. Detaljene i overtakelsen kom vi ikke til, men vi gikk noen runder, forteller styreleder og medeier Per Olav Andersen i Prime.

Blant eierne i radioselskapet er Ole Evenrud.

Pål Karlsen i Mediehuset Nedre Glomma, som inngår i A-pressen, bekrefter Andersens utspill. Etter det Journalisten kjenner til, skal det ikke ha vært aktuelt med et faktisk oppkjøp, men heller overtakelse for en symbolsk sum på en krone.

– Det må betydelige penger til for at aktøren skal kunne disponere det. Vi har måttet avvikle på grunnlag av ren økonomi. Når det måtte skje, så må man stille seg spørsmålet om hvordan den nye strukturen skal kunne bære dette, sier Karlsen.

Dyrt

Karlsen mener at å ta over nettstedet til Halden Dagblad ville vært en dyr løsning for Radio Prime. Han viser til at Jærradiogruppen, hvor A-pressen er medeier, ikke bruker en slik modell som Prime ønsker ved å utnytte synergiene mellom radio- og nettplattformen.

– Om de ikke er villige til å betale for det eller ivareta arbeidsplasser, kan jeg ikke se at det er noen grunn til å gå videre med forhandlingene, sier Karlsen.

Styreleder Andersen sier at det først og fremst var interessant å ta over en allerede etablert merkevare fremfor å starte noe fra grunnen, selv om han heller ikke utelukker den muligheten.

– Vi må summe oss litt, for det er en mye større operasjon for oss å kjøre egen organisasjon, enn et etablert varemerke.

Andersen mener det ville vært en naturlig del av diskusjonen, dersom den hadde gått videre, å ta over bemanningen eller deler av den.

Powered by Labrador CMS