Lars Akerhaug på jobb for Resett i Drammen i 2019.
Lars Akerhaug på jobb for Resett i Drammen i 2019.

Lars Akerhaug bryter med Resett

Kan ikke stå inne for metodene, sier han til VG.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lars Akerhaug, som ble ansatt som redaksjonssjef i Resett i 2019, bryter nå med sin arbeidsgiver, skriver VG.

– Jeg mener at noen av virkemidlene og metodene vi har brukt, er noe jeg ikke lenger kan stå inne for, sier den tidligere redaksjonssjefen i et intervju med VG.

– Da jeg tok over, hadde Resett det vi kan kalle et omdømmeproblem, hvor man ble sett på mer som en høyrepopulistisk aktør mer enn som et seriøst medium. Så var det i alle fall min ambisjon å gjøre noe med det. Og så slutter jeg jo nå, blant annet som en konsekvens av at jeg ikke føler jeg har lyktes med det.

Akerhaug sier videre at det er blitt publisert saker som er beviselig feil, det er blitt sluppet gjennom eksterne meningsinnlegg med en retorikk som i «beste fall kan kalles rasistiske, i verste fall kan kalles høyreekstreme».

– Det har gjentatt seg, og det har vært et problem i hele Resetts eksistens, også før jeg begynte. Og jeg har ikke klart å gjøre noe med det, sier Akerhaug.

Redaktør Helge Lurås sier til VG at han er overrasket over kritikken fra Akerhaug. I en epost til avisen skriver han:

«Lars Akerhaug begynte som redaksjonssjef i Resett januar 2019. Han har hatt en sentral rolle helt til han sykmeldte seg i juni 2021. De sterke utfallene han nå kommer med mot sin egen arbeidsplass har han ikke gitt uttrykk for mens han fortsatt var i stillingen og kunne påvirket det i en annen retning».

Lurås skriver videre:

«Jeg er overrasket over at Akerhaug går ut på denne måten, men har samtidig forståelse for at det har vært belastende å jobbe i Resett med all kritikken som kommer mot oss. Lars har bidratt til å profesjonalisere Resett på mange områder, noe vi er takknemlige for. Vi ønsker ham alt godt videre.»

Powered by Labrador CMS