Henrik Nordahl, avdelingsdirektør, Lotteritilsynet, har sendt brev til norske aviser om dekning av ulovlige spillselskaper. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lotteritilsynet advarer aviser om ulovlige spillselskaper

Oppfordrer norske redaksjoner til å være bevisste.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Utenlandske spillselskaper utnytter kommunevalget for å få publisitet, mener Lotteritilsynet som vil bevisstgjøre norske aviser.

Lotteritilsynet viser til at 49 aviser, de fleste lokalavviser, den siste tiden har publisert saker om at ulovlige pengespillselskaper setter odds på hvem som blir ordfører etter valget. Dette omfatter selskaper som ikke har lov til å markedsføre eller tilby pengespill i Norge.

Avdelingsdirektør Henrik Nordal i Lotteritilsynet, fastslår at det å få norske medier til å skrive om sine spilltilbud er en av metodene disse selskapene bruker for å skape oppmerksomhet. Lotteritilsynet har nå sendt et brev til alle norske mediehus for å informere om regelverket.

– Vi vil ikke gripe inn i redaksjonelle avgjørelser, men vi vil oppfordre norske redaksjoner til å være bevisste på dette og kritiske når de skriver saker som omhandler ulovlige pengespillselskaper, sier Nordal.

Spillselskapene bruker også pressemeldingstjenester for å gjøre seg mer kjent, påpeker Lotteritilsynet. Et tilsyn tilsynet hadde med to norske pressemeldingstjenester i fjor, konkluderte med at publisering av slike pressemeldinger er brudd på markedsføringsforbudet.

Nordal opplyser at de ikke har hatt tilsyn eller gjort konkrete vurderinger knyttet til om artikler om oddsen på ordførerkandidater er brudd på markedsføringsloven.

– Men måten de er utformet på, gir oss likevel grunnlag for å informere norske aviser om regelverket. Dette kan gjøre redaksjoner som får pressemeldinger fra ulovlige spillselskaper, bedre rustet, sier Nordal.

Powered by Labrador CMS