Tanta har fått seg ei niese.

Sånn blir Aftenposten junior

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er litt over en uke til Aftenpostens nye avis, Aftenposten Junior, er å finne i en postkasse. For 25 kroner avisen skal barn blir informert om det som skjer i verden, og da mer på deres premisser enn de voksne journalister skriver mot i morgenavisen.

Avis viktig

Selve avisen blir på 24 sider i formatet beskåren tabloid. Papiret vil ifølge sjefredaktør Hilde Haugsgjerd være tykkere enn vanlig avispapir, men det skal ha en avis-feel og ikke et magasin.

– Barna ville at det skulle være en avis, det var viktig for dem, sier Haugsgjerd.

Ifølge redaktøren har flere barn vært med på å utvikle avisen, og de har hatt en sterk stemme i hva slags innhold avisen skal ha.

– Redaksjonen består av tre personer, og så har vi engasjert skribenter. Og så skal barna selv være med på å lage innhold til avisen. Vi fikk mange henvendelser fra barn som ønsker å bidra.

Analog i digital verden

Blant skribentene er Andreas Wahl (kjent fra Hærland og Lyngbøs Big Bang) som skal skrive om naturvitenskap. I tillegg kommer oppsummeringer fra de siste dagers hendelser som presenteres for barna og forklare hva det handler om. Det blir artikler om livet som hva det er å være en god venn. Og sport og tegneserier.

– Men når stadig flere barn får smarttelefoner og lever på nett, er det ikke gammeldags å drive på papir?

– Jo, det kan du si. Men bildet er mer sammensatt. Vi kommer også i en digital versjon etter hvert, men satser altså på papir først. Jeg tror det papir representerer har sine styrker. Det fremstår som redigert og oversiktlig. Og så har det en begynnelse og slutt.

Powered by Labrador CMS