NRK skal markere 100-årsjubileet til Svalbardtraktaten ved å følge Hurtigrutens MS Spitsbergen på ekspedisjonscruise rundt Svalbard i ni døgn i strekk. Foto: Hurtigruten / NTB scanpix

NRK skal filme minutt for minutt i isødet, ni døgn i strekk

Minutt for minutt fra Svalbard.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK skal markere 100-årsjubileet til Svalbardtraktaten ved å følge Hurtigrutens MS Spitsbergen på ekspedisjonscruise rundt Svalbard, minutt for minutt – i ni døgn i strekk.

– Dette blir et kjekt prosjekt! Vi har drømt om det siden vi gjorde «Hurtigruten minutt for minutt» i 2011, forteller prosjektleder Thomas Hellum i NRK.

I august reiser han og et NRK-team på 25 personer til Longyearbyen for å lage sakte-TV-programmet «Svalbard minutt for minutt»

Hurtigruten er i dag verdens største ekspedisjonscruise-rederi, og den største reiselivsaktøren både på Svalbard og i Arktis.

– Dette kommer til å bli spektakulært! Svalbard er et helt unikt sted i verdenssammenheng, og svært spesielt for oss i Hurtigruten, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten til NTB.

– Vi vet hvor fantastisk naturen og dyrelivet er på Svalbard. Nå gleder vi oss til å kunne dele opplevelsen med hele Norge – minutt for minutt.

Samarbeidet med Hurtigruten er ikke tilfeldig. I 2011 produserte NRK og det norske rederiet 134 timers direktesendt TV fra Hurtigrutens seilas langs norskekysten.

Nå skal den nye ni døgn lange sendingen ta både NRK-teamet, mannskapet og resten av gjestene på et ekspedisjonscruise som går fra Longyearbyen, rundt hele Svalbard og tilbake til Longyearbyen. Sendingen vil vare i rundt 13.000 minutter, og kommer på TV i februar 2020.

Powered by Labrador CMS