Tre av Russlands mest populære aviser har satt av sine forsider til en støtteerklæring til den fengslede journalisten Ivan Golunov. Foto: Reuters / NTB scanpix

Russiske aviser støtter narkosiktet journalist

Med støtteerklæring på sine forsider.

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tre av Russlands mest populære aviser publiserte mandag en støtteerklæring på sine forsider til den narkotikasiktede gravejournalisten Ivan Golunov.

– Jeg står med / vi står med Ivan Golunov, heter det i store bokstaver på forsidene av Vedomosti, Kommersant og RBC mandag, fulgt av lederartikler der avisene tar til orde for at siktelsen mot Golunov må granskes.

Golunov ble pågrepet i forrige uke, siktet for narkotikahandel. 36-åringen er en av landets mest kjente gravejournalister og ansatt hos det uavhengige nyhetsnettstedet Meduza.

Gravejournalisten Ivan Gulunov ble lurt i en felle, mener hans arbeidsgiver. Foto: Reuters / NTB scanpix

Ifølge Meduza ble han lurt i en felle og deretter banket opp av politi. Politiet hevder på sin side at han var i besittelse av 4 gram metylefedrin, noe som kan føre til tiltale med strafferamme på opptil 20 års fengsel.

Senere mandag uttalte president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov at Kreml følger saken tett.

– Denne spesifikke saken har reist spørsmål, mange spørsmål, sa Peskov ifølge uttalelser gjengitt av det statlige nyhetsbyrået TASS.

Powered by Labrador CMS