Kjetil Stormark forlater Egersund. Foto: Jan Inge Haga
Kjetil Stormark forlater Egersund. Foto: Jan Inge Haga

Stormark gir seg i Dalane Tidende

Kjetil Stormark går av som ansvarlig redaktør og daglig leder i Dalane Tidende etter uenighet med styret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– For å skape ro har jeg nå funnet det riktig å tre til side og overlate stafettpinnen til andre, sier Stormark, med henvisning til den interne uroen som har preget avisen den siste tiden.

Stormark viser til at det er oppstått en vesentlig uenighet mellom ham som daglig leder og styret om viktige veivalg i den krevende endringsprosessen avisen står midt oppe i.

– I denne situasjonen følger jeg at jeg må velge mellom å ukependle og være ekstremt mye borte fra familien i ytterligere en lang periode, eller å overlate roret til noen andre. Jeg har to små barn, og velger nå å prioritere familien litt høyere etter å ha tatt Dalane Tidende gjennom den mest krevende perioden av finans- og mediekrisen, sier han i en pressemelding.

– Ikke redaksjonell krangel

Stormark understreker at uenigheten mellom ham og styret ikke handler om den redaksjonelle linjen til avisen. Den avtroppende redaktøren sier han er veldig glad for at Dalane Tidende, som mistet 20 prosent av annonseinntektene i 2009, har greid å unngå nedbemanning gjennom fjoråret.

– I tillegg har vi fått til utrolig mange gode resultater. Vi har satset på nett og fordoblet trafikken. Papiravisen Dalane Tidende er blitt redesignet, der resultatet er blitt nominert til årets nyskaping i avisprisene for 2010, pluss med hederlig omtale i den skandinaviske avisdesignkonkurransen til SNDS.

Opplagsvekst i 2010

Stormark sier videre at Dalane Tidende også produserer mye spennende journalistikk, og ligger an til en solid opplagsvekst for 2010.

På Skup-konferansen sist helg fikk Dalane Tidende Tore Sandbergs Gravestipend på 100.000 kroner.

– Vi har i tillegg meislet ut en strategi for de neste tre årene og utarbeidet en ny profil for hele mediehuset, som har fått sin tilslutning fra et enstemmig styre. Men jeg må samtidig konstatere at den krevende endringsprosessen har ført til en del uro og usikkerhet internt, spesielt i redaksjonen.

Styreleder fornøyd

– Til tross for at våre veier skilles etter forholdsvis kort tid, må vi si oss godt fornøyd med den jobben Kjetil Stormark har gjort for Dalane Tidende. Året som ligger bak oss, har vært en svært krevende periode for både Dalane Tidende og resten av medie-Norge. Vi har stor respekt for det valget Stormark nå har tatt, sier styreleder Ivar Rusdal i pressemeldingen.

Kjetil Stormark vil fratre stillingen i Dalane Tidende i løpet av april. Styret vil bruke nødvendig tid på å finne hans etterfølger. I første omgang velger styret å dele stillingen som eneleder, ved at nåværende redaksjonssjef Tor Strand konstitueres som ansvarlig redaktør og markedssjef Harald Hebnes konstitueres som daglig leder.

Les Journalistens store reportasje fra Dalane Tidende i februar her.

Powered by Labrador CMS