Twitter-sjefen får kritikk for sin ensidige hyllest av Myanmar. Foto: Reuters / NTB scanpix
Twitter-sjefen får kritikk for sin ensidige hyllest av Myanmar. Foto: Reuters / NTB scanpix

Twitter-sjef får kritikk etter ensidig hyllest av Myanmar etter besøk i landet

Jack Dorsey får kjeft.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Twitter-sjef Jack Dorsey høster kritikk etter et besøk i Myanmar, som han i helgen var full av lovord om.

Etter et ti dager langt opphold i et kloster nær Mandalay, brøt Dorsey søndag tausheten og hyllet Myanmar og landets innbyggere, mat og natur i en serie Twitter-meldinger.

Det resulterte i en strøm av kritiske og sarkastiske kommentarer fra andre Twitter-brukere, som omtalte Dorsey som «tonedøv» og «dum» og kritiserte ham for ikke å ha tatt opp forfølgelsen av den muslimske rohingya-minoriteten.

Kritikken ble etterfulgt av støtteerklæringer til Dorsey i sosiale medier fra brukere i Myanmar.

– Mange i Vesten sier at de elsker demokrati, men de respekterer ikke andre som har fred med seg selv, skriver Aung Aung på Facebook, som er langt mer populært enn Twitter i Myanmar.

– Vi ønsker å forklare verden, men kan ikke. Når har Twitter-sjefen forklart det hele, og vi føler oss stolte, skriver en annen.

Dorsey har også tidligere hisset på seg mange etter utenlandsreiser. Under et besøk i India i november ble han fotografert med enn plakat der det sto «Knus Bramin-patriarkatet» og etterpå kritisert for å spre hat mot landets høyeste kaste.

FN-granskere mener Facebook spilte en avgjørende rolle i å nøre oppunder hat mot rohingya-muslimene i Myanmar, og selskapet har fått skarp kritikk for ikke å ha gjort nok for å ta kontroll over situasjonen. Twitter er ikke omfattet av denne kritikken.

Powered by Labrador CMS