Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther på byggeplassen som om seks uker lanseres som nytt nyhetsstudio. Foto: Alexander Valestrand/TV 2

TV 2 satser millioner på nyhetsstudioer

Gir mulighet for at nyhetssendingene kan produseres i full-HD.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I oktober går TV 2s nyhetssendinger på lufta fra nye studioer i Bergen og Oslo. For tiden bygges det et nytt studio i Bergen. Senere skal det lages en kopi av det samme studioet i hovedstaden. Målet er at begge studioene skal lanseres samtidig.

HD-kvalitet

Ifølge nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther vil alle nyhetsproduksjoner, som inkluderer Nyhetskanalen, 18:30- og 21-sendingene, samt Lørdagsmagasinet og morgensendingene gå fra de nye studioene.

De viktigste sendingene, inkludert reportasjene, vil fra da gå i full HD-kvalitet. Fra neste år vil alt sendes i HD.

Koster millioner

Årsæther er tilbakeholden med hva de to nye studioene koster, men han sier at det er snakk om betydelige summer.

– Det er snakk om flere titalls millioner kroner, sier Årsæther.

Romslig

Han begrunner ombyggingen med at kanalen ønsker et dynamisk og moderne studio med mange muligheter og ny teknologi.

– Vi er sikre på at dette blir et konkurransefortrinn i dagens marked. Seerne vil ha høyest mulig kvalitet. Dette er den største og dyreste nyhetssatsingen siden Nyhetskanalen ble lansert for snart 6 år siden, sier redaktøren.

Det nye studioet skal kunne skifte total karakter i løpet av kort tid, og får også multitouchskjerm og ledbelysning. Slik skjerm har kanalen tidligere brukt blant annet i valgsendinger, og gir mulighet for flere lag med informasjon. Ledbelysning gir flere muligheter til å belyse et studio på.

– Studioet er veldig dynamisk og framstår stort og romslig.

Britiske leverandører

Scenografien til det nye studioet er tegnet av BDA og bygges av Scena, som tidligere har bygget studio for Al Jazeera i Qatars hovedstad Doha, samt BBC og Sky News. Det er det norske tidligere TV 2-eide selskapet Vizrt som står for grafikken.

– Målet er et hypermoderne studio som andre stasjoner vil komme til Bergen for å se på og kopiere, sier nyhetsredaktøren.

Powered by Labrador CMS