– Jeg forstår at saken har skapt reaksjoner, sier Tore Strømøy til Se og Hør.

«Ingen elsker Bamsegutt»

– Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg laget serien

Tore Strømøy snakker ut om «Bamsegutt»-bråket for første gang i et stort intervju med Se og Hør.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært beintøft. Trykket var så voldsomt at jeg føler meg krigsskadet.

I intervjuet med Se og Hør forteller Tore Strømøy om hvordan han har opplevd all støyen rundt dokumentarserien «Ingen elsker Bamsegutt».

Han legger til:

– Jeg ble redd for å lese mailer og svare på telefonen. Jeg ble også engstelig for å gå ut, men jeg måtte jo gjøre det. Det er som en stor klo som har satt seg fast i kroppen.

Strømøy om dommen

På en pressekonferanse 14. november slo kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen fast at NRK ikke kommer til å publisere dokumentarserien på nytt, etter at den ble midlertidig avpublisert noen dager tidligere.

– I denne serien utelater vi relevante opplysninger i saken. Det burde vi ikke gjort. Vi har gitt publikum et ufullstendig bilde, sa Haugen – og pekte blant annet på at NRK ikke hadde omtalt en 32 år gammel dom mot hovedpersonen i dokumentarserien.

Om at dommen ikke er omtalt i serien, sier Strømøy i intervjuet med Se og Hør:

– Jeg forstår at saken har skapt reaksjoner, men det er ikke jeg som redigerer programmet og avgjør hva som blir med. Det kunne med fordel ha kommet sterkere frem.

Regionredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK har tidligere bekreftet overfor Journalisten at det var en redaktøravgjørelse å avgjøre at dommen ikke skulle omtales i serien.

Blitt fisker på Frøya

På spørsmål fra Se og Hør om det er noe han ville ha gjort annerledes, svarer NRK-profilen først at han kanskje burde ha blitt fisker på Frøya, før han legger jeg:

– Men jeg angrer ikke ett sekund på at jeg laget serien. Jeg har i alle fall hjulpet en familie ut av elendigheten. Og det er viktig å fortelle de svakestes historier. Jeg skulle virkelig ønske at pressen som kastet seg over NRK og meg, brukte like store ressurser på det serien egentlig handlet om, men det selger kanskje ikke like godt.

Journalisten har tidligere laget en gjennomgang av ubesvarte spørsmål i tidslinjen for NRKs Bamsegutt-beslutning. I den forbindelse skrev kringkastingssjef Haugen følgende i en epost til Journalisten:

– Nå starter vi arbeidet med å gå gjennom hendelsesforløpet, hva som skjedde hvor og når. Det vil ta noe tid og vi ber om forståelse for det.

Powered by Labrador CMS