Mediefolk:

Nye arbeidsoppgaver venter Ole Rune Hætta fra 1. februar. Dette bildet er fra 2003.

Ole Rune Hætta går av som redaktør for kultur og underholdning i NRK Sápmi

Får nye oppgaver.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Direktør Mona Solbakk i NRK Sámpi har i dag gjort det kjent at Ole Rune Hætta går av som redaktør for kultur og underholdning i NRK Sápmi, og blir prosjektleder for to større prosjekter i samme divisjon.

Det skriver NRK i en pressemelding.

Hætta skal fra 1. februar lede et organisasjonsutviklingsprosjekt i divisjonen, og samtidig lede arbeidet med en ny nasjonal serie som er under utvikling.

– Jeg vil takke Ole Rune for innsatsen som redaktør. Han har vært veldig viktig for utviklinga av NRK Sápmi. Han er opptatt av fornyelse og utvikling, samtidig som han er solid forankret i våre verdier om å bevare samiske språk og kultur. Når han nå velger å slutte som redaktør, så er jeg veldig glad for at Ole Rune går inn i disse prosjektene. Dette er to prestisjeprosjekter som det er viktige at vi lykkes med, sier Solbakk ifølge pressemeldingen.

Solbakk sier divisjonen først og fremst har behov for en redaktør som har kompetanse og erfaring både med utvikling og gjennomføring av større nasjonale produksjoner. I første omgang vil Jo Raknes konstitueres i stillingen.

– Jeg er veldig glad for at Jo Raknes fra utviklingsavdelinga i NRK går inn i rollen som redaktør for kultur og underholdning fra 1. februar og et halvt år fremover. Han har den kompetansen og erfaringen som er avgjørende for NRK Sápmi akkurat nå. Jo er en erfaren og dyktig journalist, leder og utvikler som kjenner NRK godt. Han kan riktignok ikke samisk, men for den korte perioden han er konstituert så vil vi løse dette internt i redaktørkollegiet i divisjonen, sier Solbakk.

Raknes har bred erfaring med radio, TV og nett. Han har vært redaksjonssjef i NRK Kultur og P3, og har siden jobbet i utviklingsavdelingen i 10 år.

Powered by Labrador CMS