Jon Henrik Larsen i Oslo tingrett mandag 23. august.

Salangen-Nyheter-redaktøren møter staten i retten

I tvist om brukerstyrt personlig assistent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag og tirsdag denne uka møter Jon Henrik Larsen, profilert redaktør og eier av nettavisa Salangen-Nyheter, i Oslo tingrett.

– Det er veldig greit å ha fått komme i gang og fått belyst saken på alle mulige måter. Jeg er veldig spent på behandlingen, men tror det blir en rettferdig behandling, sier Larsen til Journalisten under en pause i første rettsdag.

Larsen har saksøkt staten for å få omgjort et vedtak om tilgangen til brukerstyrt personlig assistent (BPA). Larsen, som har autisme, mener han er avhengig av at assistenten kan bistå ham i arbeidet.

– Assistenten var en uunnværlig støttespiller for meg i mitt daglige arbeid. Jeg trenger hjelp til å organisere min arbeidsdag, tilrettelegge for fakturering og administrasjon slik at jeg kunne gjøre min jobb som arbeidsgiver og daglig leder i Mediehuset Salangen-Nyheter, har Larsen tidligere uttalt til TV 2.

Salangen kommune har uttalt at en praksis der en personlig assistent skal «utføre økonomiske og administrative oppgaver som er knyttet til daglig drift i aksjeselskapet» er utenfor det kommunale ansvaret gitt i helse- og omsorgstjenesteloven.

I sluttinnlegget fra staten som saksøkte part, anføres det at vedtaket bygger på korrekt rettsanvendelse og er gyldig, og at Larsen ikke har rettskrav på BPA for å dekke behov på skole eller arbeid.

Dagbladet har nylig omtalt at Larsens side stevnet statsminister Erna Solberg som vitne i saken, men at Solberg til slutt ble fritatt.

Powered by Labrador CMS