Journalist Jon Hustad er død, 55 år gammel.

Jon Hustad er død

– Det vert eit stort tomrom etter han i Dag og Tid, skriver redaktør Svein Gjerdåker. 

Publisert Sist oppdatert

Journalist og forfatter Jon Hustad er død, 55 år gammel.

Det melder avisa Dag og Tid, der Hustad jobbet.  Hustad har tidligere jobbet  i Klassekampen, Morgenbladet og danske Weekendavisen, og ledet fra 2012 aktualitetsprogrammet «Harde fakta» på TV 2.

– Eit stort tomrom

«Det vert eit stort tomrom etter han i Dag og Tid. Han var ein særmerkt og kunnskapsrik journalist som mange lesarar sette pris på. Han var uredd og til å stola på, og han tok journalistikken på stort alvor » , skriver redaktør i Dag og Tid, Svein Gjerdåker, i et minneord på avisens nettsider 

«For redaksjonen var han ein viktig medarbeidar som i tillegg til å levera gjennomarbeidde artiklar veke etter veke, gav gode og nyttige tilbakemeldingar til kollegaane til det beste for avisa. Vår medkjensle går til dei tre borna, Ingvild, mora, syskena og slekta elles. Jon vil bli sårt sakna av oss alle som kjende han som kollegaer og vener », avslutter Gjerdåker. 

– Imponerende kunnskapsnivå

Elin Ørjaseter samarbeidet med Hustad om aktualitetsprogrammet «Harde fakta» på TV 2, og ga også ut tekstene hans om de politiske partiprogrammene på Trolltekst. 

Ørjaseter siteres av VG på at Hustad var en faglig ener blant journalister.  

– Jon hadde eit imponerande kunnskapsnivå. Han var totalt uredd og hadde ei analytisk kraft som gjekk rett til kjernen, sier Ørjasæter ifølge VG.

Powered by Labrador CMS