Yorgen Fenech ble stanset av politiet da han var i ferd med å forlate havnebyen Portomaso på Malta 20. november. Nå er han siktet. Foto: AP / NTB scanpix
Yorgen Fenech ble stanset av politiet da han var i ferd med å forlate havnebyen Portomaso på Malta 20. november. Nå er han siktet. Foto: AP / NTB scanpix

Forretningsmann på Malta siktet for medvirkning til drap på gravejournalist

Ble klart i et rettsmøte lørdag kveld.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den fremtredende forretningsmannen Yorgen Fenech er siktet for medvirkning til drap på gravejournalisten Daphne Caruana Galizia på Malta i 2017.

Det ble klart i et rettsmøte lørdag kveld. Han er siktet for medvirkning til drap, planlegge drap og planlegge å begå en forbrytelse.

Fenech ble stanset av politiet da han var i ferd med å forlate havnebyen Portomaso på Malta 20. november. Han ble innbrakt av politiet og fikk status som mistenkt i drapssaken.

Caruana Galizia (53) ble drept av en bilbombe 16. oktober 2017.

Anklager om korrupsjon

Utviklingen i etterforskningen tiltok etter at Fenech ble avhørt. Han hevder nemlig at statsminister Joseph Muscats tidligere stabssjef Keith Schembri sto bak drapet.

Schembri og to ministre gikk av tidligere denne uken som følge av drapsetterforskningen.

Saken får også følger for statsministeren. Både opposisjonen og befolkningen på Malta har krevd at statsminister Muscat går av, noe han hittil har nektet.

– Går av 18. januar

De siste dagene har en rekke medier skrevet at Muscat snart kommer til å kunngjøre at han går av.

Lørdag kveld sier kilder i Muscats parti Partit Laburista til nyhetsbyråene DPA og AFP at Muscat vil gå av 18. januar. Det skal da holdes valg av nytt lederskap, ifølge kildene.

Først vil Muscat imidlertid se til at drapet på journalisten Daphne Caruana Galizia «oppklares på hans vakt, som han har lovet», ifølge kilden.

Muscat selv har ikke kommentert opplysningene.

Korrupsjonsanklager

Fenech ble i fjor avslørt som eieren av et mystisk Dubai-registrert selskap med navnet 17 Black.

Bare måneder før Caruana Galizia ble drept skrev hun om 17 Black og anklaget regjeringsmedlemmer og personer med nære forbindelser til regjeringen for korrupsjon.

Powered by Labrador CMS