Journalister drept i bombeangrep mot bryteklubb i Kabul

Selvmordsbomber og bilbombe.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Minst 20 mennesker er drept og 70 såret i to bombeangrep mot en bryteklubb i Afghanistans hovedstad Kabul. Flere idrettsfolk og journalister er blant ofrene.

Først gikk en selvmordsbomber til angrep inne i bryternes treningslokaler vest i byen tidlig onsdag kveld.

Sikkerhetsstyrker, journalister og andre afghanere strømmet til stedet, og en time etter det første angrepet, gikk en bilbombe av. Minst 20 er drept, opplyser innenriksdepartementets talsmann Najib Danish.

Blant de drepte er to journalister fra afghanske Tolo News, bekrefter TV-kanalen. Minst fire journalister ble såret i den andre eksplosjonen, ifølge mediestøtteforeningen NAI.

Tilstanden for flere ofre er alvorlig, og dødstallet fryktes å stige.

Selvmordsangrepet skjedde i en bydel i Kabul som i hovedsak er befolket av sjiamuslimske afghanere.

Kritisk for trener

Ingen gruppe tok umiddelbart på seg ansvaret for angrepet, men IS' afghanske fløy har stått bak en rekke grufulle selvmordsangrep mot sivile sjiamuslimer.

– Jeg var utenfor da den første eksplosjonen skjedde. Over 30 er drept, mange av dem brytere, forteller Pahlawan Shir, som er leder i bryteklubben Maiwand.

Det høye dødstallet er foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold.

– Jeg lette etter treneren min, jeg har endelig funnet ham. Han ligger på sykehus i kritisk tilstand, tilføyer han.

IS

På sosiale medier forteller afghanere som sier de var vitner til hendelsen, at selvmordsbomberen først drepte bryteklubbens sikkerhetsvakter. Deretter gikk han inn i lokalene og sprengte seg selv blant et stort antall idrettsfolk.

Det siste store terrorangrepet mot sjiamuslimer i Kabul skjedde 15. august, da en selvmordsbomber sprengte seg selv på en skole. Titalls elever i tenårene ble drept mens de leste til eksamen.

IS sa de sto bak angrepet. Den ytterliggående islamistgruppa anser sjiamuslimer og alle andre som ikke deler deres ekstreme ideologi, som sine fiender.B

Powered by Labrador CMS