TV 2-reportere ranet

TV 2-reporter Kadafi Zaman og fotograf Aage Aune ble torsdag angrepet og ranet i Kairo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det skjedde etter at etter at de hadde vært på Frigjøringsplassen og gikk de siste meterne mot hotellet til fots.

– Da de så kameraet samlet det seg en gjeng rundt oss som oppførte seg veldig truende. De tvang oss til å gi fra oss mobiltelefoner, penger og andre eiendeler, men jeg klarte på et vis å beholde kameraet, forteller Aune til TV 2.

Etter hvert kom soldater til stedet og brøt inn i folkemengden før de pågrep TV 2-teamet.

– Vi ble ført med og fraktet til et militært hovedkvarter på det egyptiske museet. Der måtte vi forklare oss før jeg ble tvunget til å slette opptakene jeg hadde gjort.

Vitner

Dagbladets reportere var vitner til dramaet fra hotellet noen meter over.

– Det var hender overalt, nedi lommer, noen sjekket sokkene våre for ting. Det var helt klart kriminelle på jakt etter verdier, sier Zaman til Dagbladet.

Mens Aune beskriver hendelsen som «brutal».

– Soldatene var egentlig greie, men å bli ranet var ekkelt. Jeg er ikke redd nå, men litt sint, sier han. Aune og Zaman er nå trygt tilbake på hotellet.

Ubehagelig

Samtidig skriver fotografkollega i TV 2, Frode Hoff, dette på twitter: «Fratatt kameraet mitt, inne på hotellet i Kairo! Sensurering over en lav sko».

Også TV 2-reporter, Fredrik Græsvik, har sagt sitt på twitter:

«Journalister bankes opp, trues på livet og trakasseres. Sikkerhetssituasjonen forverres. Dette begynner å bli ubehagelig».

– Jeg var selv nede i gata for et par timer siden og opplevde en veldig ubehagelig stemning. Jeg møtte journalister som hadde blitt forsøkt knivstukket, og for å komme oss tilbake så måtte vi samle en større gruppe og sørge for at vi hadde en eskorte av lokale som kunne prøve å snakke oss ut av situasjonen, sier Græsvik til TV 2.

Powered by Labrador CMS