Andreas Heen Haaland-Carlsen og Karina Dahling Ehrenclou skal sammen lede Aller X fremover.
Andreas Heen Haaland-Carlsen og Karina Dahling Ehrenclou skal sammen lede Aller X fremover.

MEDIEFOLK:

Karina Dahling Ehrenclou er ny leder for Aller X

Tar over jobben til Jan Thoresen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Karina Dahling Ehrenclou blir ny administrerende direktør i Aller X AS, skriver Aller Media i en pressemelding.

Hun tar over jobben etter Jan Thoresen, som begynner som administrerende direktør i Publish Lab AS.

Den nye Aller X-sjefen kommer fra stillingen som konserndirektør for M&A og Strategi i Aller Media, og har vært styreleder i Aller X det siste året. Sol-redaktør Andreas Heen Haaland-Carlsen blir ansvarlig redaktør for alle de redaksjonelle merkevarene i selskapet.

Ehrenclou har vært i Aller Media siden oktober 2021 og har erfaring fra Orkla og The Boston Consulting Group.

– Dette gleder jeg meg til. Som styreleder i Aller X, er jeg imponert over resultatene som er skapt og nå ser jeg frem til å jobbe tettere sammen med den dyktige gjengen. Vi har tre sterke merkevarer som skal vokse videre, og har planer om å skape enda mer vekst og innovasjon for Aller Media, gjennom både organisk innovasjon og nye investeringer, sier Ehrenclou i pressemeldingen.

Aller X har i dag merkevarene Sol, Elbil24 og Kode24. De siste årene har de også startet opp seniornettavisen Vi.no og laget nyhetstjeneste for Google Assistent.

– Karina bringer inn ny faglig tyngde til oss, sier sjefredaktør Haaland-Carlsen.

– Vi har så langt greid å etablere nye siter med hver sine tydelige forretningsmodeller på svært forskjellige redaksjonelle områder. Fellesnevneren har vært bunnsolid nettjournalistikk. Det skal vi fortsette med og vi føler oss overmodne for nye satsinger. Derfor er det veldig verdifullt for oss å få med oss en administrerende direktør som kan noe annet og noe mer enn den kompetansen vi allerede har.

Endringen trer i kraft fra 9. januar 2023.

Den nye Aller X-sjefen vil fortsette som medlem av konsernledergruppen i Aller Media og styreleder i HS Media AS og Roede AS.

Powered by Labrador CMS