Bjørn Ekker har allerede hatt sin siste arbeidsdag i Aller Media.

Kjendisreporter forlater Aller Media – tar sluttpakke

Bjørn Ekker har en idé han ønsker å teste ut.

Publisert Sist oppdatert

I 2020 forlot Bjørn Ekker VG Rampelys for ny stilling i kjendissatsingen til Dagbladet og Aller Media, men nå takker han for seg. I likhet med sin kollega på kjendisdesken, Ruben Skaugvold Pedersen, har han søkt om og fått innvilget sluttpakke.

Som Journalisten omtalte i midten av juni, skal Dagbladet og Aller Media redusere bemanningen med cirka 40 stillinger. I den forbindelse er det gitt sluttpakketilbud til alle ansatte. 

Satt langt inne

– For min del satt det langt inne å søke sluttpakke og å forlate en gjeng jeg har blitt veldig, veldig glad, forteller Ekker til Journalisten. 

– Samtidig har jeg vært i gamet såpass lenge at jeg føler det er på tide å forsøke å realisere ideer som har kvernet ganske lenge, og som nå føltes rett å teste ut. Å trykke «send» på den søknaden var ganske så tungt og følelsesladet, men samtidig føler jeg at det var en veldig rett avgjørelse.

Ekker, som den siste tiden har sittet i styret i redaksjonsklubben i Aller Media, har erfaring fra Nettavisen, NRK, Kanal 24, Se og Hør, TV 2, VG og Dagbladet/Se og Hør igjen – i den rekkefølgen, og han har allerede hatt sin siste arbeidsdag. Oppdraget som runden av tiden i Aller Media, var Farmen kjendis-finalen.

– Jeg kommer til å savne arbeidsplassen, ja! Det savnet kjente jeg på allerede første dag borte fra kontoret. Og så kommer jeg til å heie på at Norges beste kjendisredaksjon kommer ut av denne prosessen på en fin og ryddig måte, og at de som blir igjen leverer like bra som de har gjort under min tid på Hasle.

Gammel traver

Ekker har mer fint å si om kollegaene han forlater: 

– Akkurat det har kanskje overrasket en gammel traver som meg mest i en såpass ung redaksjon: Man kan jo bli litt sær med årene, men jeg kan hundre prosent bekrefte at vi eldre har masse å lære av den nye generasjonen også. Og så gleder jeg meg til å følge den nye redaksjonssjefen Tanja [Wibe-Lund] på veien fra utsiden. Jeg er overbevist om at hun er et knallgodt valg. 

Hva Ekker skal gjøre framover, er ikke helt avklart. 

– Nå skal jeg først ta meg litt ferie og lade batteriene, selv om jeg allerede har kommet godt i gang med planleggingen av et prosjekt jeg håper og tror kan bli en suksess. Og så tenker jeg å jobbe litt frilans innimellom om den rette muligheten dukker opp.

Powered by Labrador CMS