Geir Helljesen. Foto: Birgit Dannenberg

Helljesen bedt om avklaring

Presselosjen ønsker klargjøring etter PR-avtale.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ledelsens i Stortingets presselosje, som har til hensikt å ivareta arbeidsvilkårene til medienes politiske medarbeidere i Stortinget, ber Geir Helljesen om en avklaring. Bakgrunnen er at den nypensjonerte NRK-veteranen er engasjert av PR-selskapet First House.

Den erfarne politiske reporterenm kunngjorde sist onsdag at han har startet sitt eget selskap og samtidig etablert et samarbeid med eks-statsråd Bjarne Håkon Hansens nye arbeidsgiver.

Rollekrav

Helljesen er pensjonistmedlem av Presselosjen og sitter i foreningens ankeutvalg for medier eller personer som er nektet medlemskap.

Losjens leder Kjetil B. Alstadheim i DN, skriver til Journalisten at foreningen er opptatt av at det ikke skal være tvil om hvilken rolle personer med presselosjekort, har.

– Jeg har tatt kontakt med Geir i dag for å høre hvordan han vurderer sitt medlemskap opp mot det samarbeidet han nå har inngått med First House. Han skal sende meg et notat om det. Notatet kan bli et utgangspunkt for en eventuell vurdering av saken i styret, skriver Alstadheim som svar på vår henvendelse.

Morgenbladet brakte fredag et større intervju med Geir Helljesen. Der imøtegår han påstander om at han er ansatt i First House som PR-rådgiver. 70-åringen forteller at han skal være rådgiver for PR-selskapet, ikke for dets kunder, og ellers blant annet jobbe som medietrener og debattleder.

Powered by Labrador CMS