Tor Strand (t.h.) slutter som redaksjonssjef i Dalane Tidende. Før påske sluttet også redaktør Kjetil Stormark i avisen. Foto: Jan Inge Haga
Tor Strand (t.h.) slutter som redaksjonssjef i Dalane Tidende. Før påske sluttet også redaktør Kjetil Stormark i avisen. Foto: Jan Inge Haga

Ny redaktør i ABC Nyheter

Tor Strand fra Egersund til Akerselva.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaksjonssjef Tor Strand slutter i Dalane Tidende for å overta jobben som redaktør i ABC Nyheter etter Herman Berg. Strand kom til Egersund etter lang karriere i VG. Han ble hentet til Sørvestlandet av Kjetil Stormark, som forlot redaktørkrakken i mars.

– Graveprosjektene forsvant og dermed mye av grunnen til å være her i den avtalte prosjekttida på halvannet år, sier Strand til Journalisten. Han forteller at endringen av kurs og prioriteringer tvang tospannet med VG-bakgrunn til returnere gravestipendet på 100.000 kroner Dalene fikk av Tore Sandberg, og at de fleste graveplanene havnet på is.

Gravestans

Mens Stormark er blitt nyhetsredaktør i Varden, skal Strand altså tilbake til Oslo. Han tiltrer stillingen som redaktør i ABC Nyheter så snart det er praktisk mulig for nåværende arbeidsgiver.

Nettavisa har vært gjennom en barsk nedbemanning i høst og har halvert staben.

– Det blir 12 redaksjonelle med meg, opplyser Strand. Han mener nettavisa «ble for stor for fort». Nå er ambisjonen å bygge den langsomt.

– Vi skal bli en ledende, alternativ nyhetsportal.

Med alternativ mener han seriøs og støyfri, med mindre «klikkhoreri» enn konkurrentene. Nyhetsportalen skal vise fram innhold fra flere redaksjonelle kilder og samtidig ha kapasitet til viktige egensaker.

Powered by Labrador CMS