Bjørgulv Braanen. Foto: Martin Huseby Jensen

Klassekampen vurderer å droppe distribusjonen av Ny Tid

Mener månedsavisen går langt ved å slå opp saken fra en talsmann fra amerikansk konspirasjonsmiljø om at 11. september var en kontrollert sprengning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag vakte Ny Tid stor oppmerksomhet ved å trykke to saker der de spekuleres på om den spanske regjeringen sto bak terrorangrepet i Barcelona i august, og om angrepet på World Trade Center i 2001 var en kontrollert sprengning. Den førstnevnte artikkelen var dessuten trykket med feil byline.

Vurderer oppsigelse

Månedsavisen Ny Tid distribueres blant annet sammen med Klassekampen. Nå vurderer «venstresidas dagsavis» samarbeidet. I lederen fredag skriver redaktør Bjørgulv Braanen at avisen har sett det som sin oppgave å gi drahjelp til motstemmer i norsk presse. Han har vært positiv til at Ny Tid fortsatte å komme ut etter problemene for noen år siden, og skriver at de ikke har noe ønske om å styre avisens redaksjonelle profil.

Når det gjelder spørsmålene rundt 11. september, skriver Braanen at det kan være gode argumenter for å gjengi og presentere standpunkter man selv ikke står inne for.

– I siste nummer av Ny Tid går imidlertid avisa betydelig lenger ved å slå opp på forsida en lengre artikkel fra en talsmann for det ledende konspirasjonsmiljøet i USA med påstander om at alle de tre tårnene ble sprengt i en «inside job».

– Alle påstander kan som sagt drøftes, men når avisas redaktør i stadig større grad velger å gi redaksjonell tyngde og autoritet til ytterliggående konspirasjonsterier, har det kommet til et punkt der Klassekampen må vurdere å si opp distribusjonsavtalen med Ny Tid.

Torsdag skrev Journalisten at Kulturrådet, som støtter Ny Tid med 750.000 kroner i år, følger nøye med debatten om avisen.

Powered by Labrador CMS