Sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten måtte kutte i budsjettet midt i prosessen. Foto: Birgit Dannenberg 20100218 Brukt på nett

Strammere budsjett i Aftenposten

Sjefredaktøren utelukker ikke at ferie uten lønn kan bli aktuelt.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aftenposten strammer inn budsjettet for neste år. Midt i prosessen nedjusterte avisa budsjettet for annonseinntekter neste år.

Trangere budsjett

– Vi fikk en trangere budsjettramme enn vi hadde ventet, sier sjefredaktør Hilde Haugsgjerd.

Hun vil ikke kommentere hvor mye budsjettet er nedjustert.

– Vi deler ikke budsjettet vårt med Journalisten, sier sjefredaktøren.

Hun sier at det ikke ligger noen dramatikk i endringen og at det ikke berører enkeltansatte.

Klubben bekymret

Likevel er redaksjonsklubben i Aftenposten bekymret. Klubbleder Knut Nygaard sier at alle nedjusteringer og innstramminger er uønsket.

– Vi har nedskalert redaksjonen betraktelig siden forrige finanskrise. Dersom vi kommer i en vanskelig situasjon håper jeg det løses med penger inn i stedet for journalister ut, sier Nygaard.

– Aftenposten leverer gode journalistiske produkter. Det vil være uheldig for konkurranseevnen å redusere framfor å satse på kvalitet, sier klubblederen.

Ferie uten lønn

Sjefredaktøren sier at det ennå ikke er bestemt noen konkrete tiltak som følge av budsjettkuttet. Men Haugsgjerd utelukker ikke at ansatte kan bli tilbudt ferie uten lønn.

– Det kan hende at noen får tilbud om ferie uten lønn. Det er også populært hos oss. Men det ligger ingen dramatikk i dette. Det blir ingen permitteringer eller oppsigelser, lover sjefredaktøren.

Klubblederen sier at tiltaket om ferie uten lønn ble lansert da forrige finanskrise herjet på slutten av 2008 og gjennom 2009. Han sier at tiltaket er nevnt som en mulighet også nå, men sier at klubben ikke har diskutert det.

– Vi har ikke fått en formell henvendelse om det. Det er vanskelig for meg å si hvordan det blir mottatt, sier Nygaard. 

Powered by Labrador CMS