Ansatte overrasket etter Aftenposten-møte

Mindre enn en uke før søknadsfristen går ut skal kun én ansatt ha søkt om frivillig sluttpakke.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aftenposten skal kutte 150 stillinger fram mot 2016. 55 av dem i redaksjonen. 30 personer i redaksjonen har allerede takket ja til tilbudet om gavepensjon. Og åtte ledige stillinger blir ikke erstattet.

Nå gjenstår mellom 15 til 20 redaksjonelle årsverk, som avisen håper løses gjennom frivillige sluttpakker. Mandag går denne søknadsfristen ut.

– Truet

Under et såkalt «matpakkemøte» mandag informerte ledelsen om prosessen. Det som ble formidlet skal etter det Journalisten kjenner til ha vakt oppsikt blant flere ansatte.

– Hilde Haugsgjerd har skjerpet tonen. Redaksjonsmedlemmene fikk bakoversveis, og er overrasket på en veldig negativ måte. Hun mer eller mindre truet de ansatte til å ta sluttpakke for å unngå oppsigelser, sier klubbleder Knut Nygaard.

Det synet deler ikke sjefredaktøren. HIlde Haugsgjerd sier at det ikke ble sagt noe nytt under møtet.

– Det ble ikke sagt noe nytt. Budskapet var at det nå er en uke igjen før fristen for å søke sluttpakke går ut, sier Haugsgjerd.

Én søknad

Hun vil ikke svare på hvor mange søknader som er kommet inn så langt. Men etter hva Journalisten forstår skal kun én søknad ligge på bordet en knapp uke før fristen altså går ut.

I slutten av oktober sa klubblederen at det å unngå styrte sluttpakker var innenfor rekkevidde. Nå er han ikke lenger like sikker.

– Jeg er ikke fullt så optimistisk nå, men håper fortsatt på frivillige løsninger. Klubben er fortsatt mot styrte sluttpakker og oppsigelser, sier Nygaard.

Også sjefredaktøren håper styrte sluttpakker og oppsigelser kan unngås.

– Jeg håper fortsatt vi kan komme i havn med frivillighet.

Powered by Labrador CMS