Espen Egil Hansen blir toppsjef i Aftenposten. Foto: Kathrine Geard

Her er Aftenpostens nye sjefredaktør

Espen Egil Hansen går fra VG til «tanta».

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG-redaktør Espen Egil Hansen tiltrer stillingen som sjefredaktør i Aftenposten mandag 2. desember. Han overtar etter Hilde Haugsgjerd, som varslet sin avgang tidligere i høst. 

Tradisjoner

Den nye Aftenposten-sjefen har vært hos VG siden 1991, da han begynte som fotograf. Senere ble han nyhetsleder, og fra 2000 ble han redaksjonssjef og senere redaktør i VG Multimedia. 

I en pressemelding beskriver styreleder Didrik Munch valget med at Hansen har godt overblikk og store kunnskaper om endringene i mediebransjen.

– Han er en erfaren publisist, og forstår den sentrale rollen Aftenposten skal ha i den norske samfunnsdebatten. Jeg er trygg på at han vil bli en tydelig leder som helt sikkert vil bidra til å utvikle Aftenposten videre, sier Munch.

Hansen sier i samme melding at han ønsker å føre Aftenpostens publisistiske og journalistiske tradisjon trygt videre.

– Jeg er bevisst på at Aftenposten har en spesiell posisjon som ledende avis i norsk offentlighet. Det er denne journalistiske tradisjonen vi skal bygge videre på. Jeg forbinder Aftenposten med begreper som kvalitet, vesentlighet, dybde og fortellerglede. Ikke bare når det gjelder hvilke temaer som Aftenposten velger å sette søkelys på, men like mye i holdning hos hver enkelt journalist og redaksjon, sier Hansen.

«Verdens ledende»

Fungerende leder Knut Nygaard i Aftenpostens redaksjonsklubb er fornøyd med ansettelsen. 

– Vi er veldig glad for vår nye redaktør og har selvfølgelig skyhøye forventninger til hvordan han vil lede Aftenpostens ferd videre til å bli ett av de ledende digitale mediehusene i verden. Det er også Espen Egils ambisjon, det sa han på allmøtet her. Og det tror jeg på, sier Nygaard, som fungerer som klubbleder ut måneden før Frank Lynum overtar tillitsvervet.

Nygaard beskriver Hansen som dyktig og erfaren publisist og den i Norge som har mest erfaring på digital journalistikk. 

– Også er han en inspirerende leder med godt humør.

2. desember flytter Hansen ned til Postbygget. Men om ikke lenge vil han flytte tilbake til Akersgata. Det foreligger nemlig planer om å få Aftenposten inn i VG-huset, selv om disse er forsinket.

Powered by Labrador CMS