Robert Fisk døde på et sykehus i Dublin i helgen etter å ha fått det som antakelig var et slag.

Utenriksjournalisten Robert Fisk er død

Omstridt, kontroversiell og prisbelønnet.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den mangeårige britiske utenrikskorrespondenten og forfatteren Robert Fisk er død, 74 år gammel, melder The Irish Times.

Fisk døde på sykehus i helgen etter å ha fått det som antakelig var et slag mens han var hjemme i Dublin, skriver avisa søndag kveld.

Fisk var blant de høyest aktede og kontroversielle britiske utenriksjournalistene i nyere tid. Han fikk en rekke priser og æresutmerkelser og skrev flere bøker.

I 2005 ble han av New York Times beskrevet som «den trolig mest berømte utenrikskorrespondenten i Storbritannia».

Fisk ble født i England, og journalistkarrieren startet i Sunday Express i London, før han begynte i The Times. Fra 1972 til 1975 rapporterte han fra uroen i Nord-Irland, og senere ble han The Times' Midtøsten-korrespondent med base i Beirut.

I 1989 havnet han i en disputt med den Rupert Murdoch-eide avisa. Fisk begynte da å jobbe for The Independent, som han skrev for inntil sin død.

Han dekket blant annet Libanons borgerkrig, Russlands invasjon av Afghanistan, revolusjonen i Iran og krigen mellom Iran og Irak. Fisk dekket også de USA-ledede krigene i Afghanistan og Irak og var sterkt kritisk til det amerikanske engasjementet i regionen.

Powered by Labrador CMS