Nordstrands Blad-redaksjonen tok imot pris: f.v. Martin Jutkvam, Nina Schyberg Olsen, redaktør Kristin Stoltenberg, Kristin Trosvik og Kirsti Ellefsen.

Nordstrands Blad hedret:
– Vi vet hvem vi er, og hvor vi skal

Toppet kraftig vekstår med mediepris.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da Årets mediepriser for 2020 ble utdelt av Mediebedriftenes Landsforening (MBL) onsdags kveld på Vulkan i Oslo, stakk Nordstrands Blad av med seier for prisen «Årets lokale nyhetsnettsted».

– Det er en utrolig stor ære og anerkjennelse av den jobben redaksjonen har lagt ned gjennom koronaåret 2020. Det er veldig moro når en lokalavis som Nordstrands Blad vinner slike priser og det er motiverende for oss. Nå skal vi strekke oss enda mer, sier daglig leder og ansvarlig redaktør Kristin Stoltenberg.

Lokalavisa som dekker Oslo-bydelene Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand var nominert til tre priser under årets konkurranse: Årets lokale nyhetsnettsted, Årets lokale nyhetsdekning og hovedprisen Årets mediehus.

Dette er juryens begrunnelse:

«Med en liten redaksjon og få ressurser har nettstedet på rekordtid tatt grep og bygget seg opp til å en real kraft i lokalsamfunnet. Ikke bare satser de friskt for å fremsnakke eget dekningsområde, de graver også frem store og tunge saker om pandemiens konsekvenser for egne innbyggere. Med troverdighet, målrettet jobbing og glimt i øyet har Nordstrands Blad løftet seg til nye høyder og leverer årets beste lokale nyhetsnettsted».

Storvekst

Lokalavisen har hatt over 30 prosent økning på antall abonnenter og en digitalvekst på over 75 prosent i 2020. I tillegg har antallet pluss-abonnenter fordoblet seg.

– Hva er hemmeligheten deres bak suksessen til Nordstrand Blad?

– ­Vi har brukt mye tid på å legge et godt grunnlag i redaksjonen og på å lage en strategi som kort fortalt går ut på at vi vet hvem vi er, hvor vi skal, og hvordan vi skal komme oss dit. Så handler det om å gjøre det vi vet fungerer hver dag. Samtidig skal vi ha det gøy på veien og lage god journalistikk, sier Stoltenberg.

Under seremonien fikk Nordstrands Blad også heder for Årets lokale nyhetsdekning, en såkalt excellence, for «Da Norge stengte – rapport fra et hardt rammet sykehjem».

– Vi delte redaksjonen i to da vi satt på hjemmekontor. Halve redaksjonen jobbet med vanlig nyhetsdekning, og halvparten jobbet med korona-relaterte saker. Det er kjempegøy å se at vi fikk til den store journalistiske serien om sykehjemmet. Selv om det står noen navn på diplomet, så er dette en seier for hele redaksjonen vår, men en spesiell ære til Martin Thorland Jutkvam og Øystein Eian som gjorde en kjempejobb, sier Stoltenberg.

Powered by Labrador CMS