Leder og nestleder Dag Idar Tryggestad og Hege Fagerheim ble enstemmig valgt på dagens NJ-landsmøte.

Nytt NJ-landsstyre er klart

Dag Idar Tryggestad er valgt til ny leder av NJ, Hege Fagerheim blir ny nestleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Åtte menn og syv kvinner ble i dag valgt inn i det nye landsstyre. Alle de faste plassene ble valgt inn uten motkandidater.

Dag Idar Tryggestad ble som forventet ble valgt til ny leder av NJ og Hege Fargerheim ble valgt til nestleder.

Det eneste benkeforslaget kom fra Sonja Nordanger. Hun har vært Aller Medias representant i landsstyret, men trekker seg i år. Hun fremmet Mina Helene Knudsen som motkandidat til Hanne Stedje. Nordanger mente det mangler en kandidat fra ukepressen i landsstyret.

Harald Grevskott støttet benkeforslaget:

– Mina Helene Knudsen er en representant for magasinbransjen. Vi har en egen tariffavtale og Nj trenger å følge med på utvikling av denne delen av bransjen. Vi trenger en stemme inn i landsstyret, sa han.

– Vi står uten representasjon i landsstyret, det er en unnlatelsessynd. At et så stort konsern står uten representasjon er feil, sa Anders Holth Johansen fra Dagbladet.

NJ presenterte valgkomitéens innstilling til nytt landsstyre på sine sider onsdag 17.mars

LEDER: Dag Idar Tryggestad (46) har siden 2017 vært nestleder i Norsk Journalistlag (NJ) før det var han varamedlem til landsstyret. Han bor i Bergen og har vært klubbleder i BT.

NESTLEDER: Hege Fagerheim (52) kommer fra Mosjøen i Nordland. Hun har vært ansatt NRK Drama siden 2007. De siste ni årene har hun jobbet heltid for Norsk Journalistlag i NRK (NRKJ). De to første som organisasjonssekretær, deretter som nestleder.

Leder og nestleder Dag Idar Tryggestad og Hege Fagerheim ble enstemmig valgt på dagens NJ-landsmøte.

FASTE MEDLEMMER:

 • Pål Hellesnes (46) journalist i Klassekampen. Som tillitsvalgt i NJ har han blant annet vært klubbleder i Klassekampen og medlem i styret i OJ. Han har vært fast i landsstyret siden 2015, og jobbet tett på ledelsen gjennom sin plass i arbeidsutvalget. Pål har vært sentral i lønnsforhandlingene i NJ i mange perioder.

 • Kjersti Fikse (42) klubbleder i Adresseavisen. Leder for konsernutvalget i Polaris Media, styremedlem i NJ Polaris, leder for underkonsernutvalget i Polaris Media Midt-Norge, medlem av tariffutvalget og vedtektsutvalget, landsstyret og arbeidsutvalget i NJ.

 • Audun Hasvik (63) For tiden er han leder for NJ Telemark og styremedlem i NJ Frilans. Audun er del av journalistkollektivet Norpublica, der han han også er redaktør for magasinet. Kollektivet består av frilansjournalister som arbeider med kritisk og undersøkende, datadrevet journalistikk. 63-åringen er opptatt av å skape gode rammer for fri og uavhengig journalistikk både for fast ansatte og frilansere.

 • Ann-Kristin Hanssen (50) journalist og klubbleder i Narvik-avisen Fremover. Hun har lang fartstid som tillitsvalgt i NJ, både som klubbleder i Fremover – som hun er nå, som lokallagsleder og på konsernnivå i Amedia. Hun er nå leder i det nye lokallaget for Nord-Norge, NJ Nord. På forrige landsmøte ble hun valgt som andre vara til landsstyret, og rykket raskt opp til første vara.

 • Marita E. Valvik (49) Journalist i Aftenposten. Her har hun jobbet flere år som økonomijournalist frem til hun ble konserntillitsvalgt i Schibsted i 2019. Hun har permisjon fra Aftenposten for å være KTV i Schibsted. Fast medlem av LS siden 2019. Tidligere ansattrepresentant i styret til Aftenposten, nestleder i redaksjonsklubben og medlem av forhandlingsutvalget.

 • Knut Knudsen Eigeland (49) I fire år jobbet han for Dagsnytt i Oslo, og med program som Språkteigen og Norge Nå, men for det meste har han hatt tilhold hos NRK Sørlandet i Kristiansand. Der var han også redaksjonssjef i en periode.

  I NJ-sammenheng har Knut hatt ei rekke tillitsverv: Styremedlem i Agder Journalistlag, regiontillitsvalgt i NRK, klubbstyre, lokal streikeleder m.m. Nå er han divisjonsverneombud for NRK Distriktsdivisjonen i 30 prosent stilling.

 • Cathrine Loraas Møystad (50) kom inn i klubbstyret i Østlendingen fra 2006, og hun har hatt klubblederverv og andre verv siden 2008, det samme i Hedmark Journalistlag. Hun har vært nestleder i NJ i Amedia i flere år, og er i dag vara til styret. I to perioder satt hun i NJs valgkomité.

 • Brian Cliff Olguin (38) har vært nestleder i NJ Frilans. I sitt arbeid er han opptatt av utenforskap og ulikheter i samfunnet, og i 2019 vant han Årets bilde for et portrett som er del av et større dokumentarprosjekt om fattigdom i Oslo.

 • Janne Birgitte Prestvold (50) Er i dag klubbleder i Fædrelandsvennen. Har flere perioder som medlem av klubbstyret og nestleder i klubben. Har vært leder av Agder Journalistlag, nestleder i UKU Sør (underkonsern i Polaris media) fra 2020. Var også med i NJs vedtektsutvalg.

 • Margrethe Håland Solheim (29) Jobber som nyhetsjournalist i TV 2, og tiltrådte i forrige uke som leder for Klubb 2. Begynte som journalist i Ringerikes Blad 16 år gammel. Tok journalistutdanningen i Oslo, og hadde praksisen sin i TV 2. Praksisperioden har nå vart i 8 år. Tillitsvalgt allerede som journaliststudent. Tidligere nestleder i Oslo Journalistklubb.

 • Christer Pedersen (54) arbeidet som frilanser i noen år før han begynte i TV Tromsø i 1998. Mesteparten av yrkeslivet har han vært journalist i iTromsø – tidligere kjent som Bladet Tromsø.Han har lang erfaring som tillitsvalgt på flere nivåer, både som leder i lokallaget i Troms og i NJ Polaris. Han er nå klubbleder i iTromsø.

 • Lars Døvle Larssen (53) Han har tidligere vært klubbleder i Tønsbergs Blad, og er nå nestleder på samme sted. Han er leder for NJ i Amedia, og var den siste lederen i gamle NJ Edda.

 • Rolf Johansen (56) har vært tillitsvalgt i to tiår og har hatt omtrent alle verv det går an å ha i NRK-systemet. Han har vært tillitsvalgt på heltid siden 2014, og er nå leder av NRKJ. Har også vært leder i NJ Oslo.

VARA:

 • 1. Vara: Tor-Erling Thømt Ruud (41) Startet sin karriere Smaalenenes Avis, og var innom NRK før han havnet i VG. Har vært hovedsakelig journalist i roller som programleder, reporter, frontsjef og nyhetssjef. Lager i dag Krimpodden i VG.

  Han ble valgt til første vara i forrige periode. Har vært klubbleder i VG. Sitter i dag i VG-styret, er også med i forhandlingsutvalget til VG-klubben.

 • 2. Vara: Benedikte Fjelly (45) Hun er utdannet journalist og TV-fotograf fra Idefagskolen og Gimlekollen. Startet yrkeskarrieren i TV Vestfold, gikk derfra til TV2 før hun endte i NRK Buskerud. I dag fungerer hun som redaksjonssjef.

  Benedikte har vært styremedlem og klubbleder i NRK Buskerud i flere år samt regiontillitsvalgt i NRK.

 • 3. Vara: Jens Kihl (34) jobbet som journalist i Klassekampen, der han var klubbleder i fire år. Siden 2018 har han vært kommentator i Bergens Tidende. Han er nå leder i Bergen journalistlag.

 • 4. Vara: Ole-Ottar Karlsen Høgstavoll (32) Begynte sin journalistkarriere i Sykkylvsbladet, og var innom NRK Møre og Romsdal før han begynte som journalist i Vikebladet i 2014. Leder av NJ Møre og Romsdal siden 2017. Økonomiansvarlig i Hauststormen.
 • 5. Vara: Fayroz Chamdid (27) ar journalistutdanning og bachelor i sammenlignende politikk – også kalt journalistskolen til Frank Aarebrot. Kom inn i NRK via FLERE-prosjektet – et NRK-tiltak for å øke rekrutteringen av flerkulturelle journalister. Etter det jobbet hun en periode i NRK Hordaland. Jobber nå i utenriksredaksjonen til TV2 i Bergen, og er også ankerkvinne i TV2 Nyhetskanalen. Nestleder i Bergen Journalistlag.

 • 6. Vara: Mina Helene Knudsen (31) har bodd og jobbet i Oslo i elleve år og jobbet i KK de siste fem årene. Jobber som ansvarlig for sosiale medier, er journalist og frontredigerer. Hun er nestleder i redaksjonsklubben, og påtroppende klubbleder i Aller media sitt bedriftsstyre.

 • 7. Vara: Anne Gro Gaup (42) jobber som journalist i verdens eneste samiskspråklige dagsavis, Ávvir. Hun jobbet opprinnelig som typograf, og tok svennebrev i 2001. I 2016 gikk hun over til å bli skrivende journalist og ble medlem i NJ. Før hun ble journalist var hun aktiv i kommunepolitikken, og har blant annet vært varaordfører i Kautokeino. Hun er nå klubbleder, og nestleder i NJ Nord.

 • 8. Vara: Vegard Vågnes (28) Han har journalist- og fotoutdannelse fra USA, og har blant annet jobbet som frilanser i TV2/Screen Story og Sunnmørsposten.

  Nå jobber han hos Amedia på hovedkontoret i Oslo. Han tok selv initiativet til å etablere NJ-klubb i Amedia Utvikling, og er nå klubbleder. Han jobber tett på utviklerne i konsernet, og er opptatt av å inkludere nye yrkesgrupper som medlemmer i NJ.

Powered by Labrador CMS