Maria Ressa er for tiden involvert i minst sju rettssaker mot henne. Her fra en konsert for fredsprisvinnerne i Oslo 2021.
Maria Ressa er for tiden involvert i minst sju rettssaker mot henne. Her fra en konsert for fredsprisvinnerne i Oslo 2021.

PRESSEFRIHET:

Fredsprisvinner Maria Ressa tapte ankesak om ærekrenkelser

Avgjørelsen kommer mindre enn to uker etter at myndigheten besluttet å stenge ned Rappler.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredsprisvinner Maria Ressas dom for ærekrenkelser på nett blir stående etter at en filippinsk domstol avviste anken hennes.

Både Ressa og kollegaen Rey Santos Jr. står overfor lange fengselsstraffer etter å ha blitt dømt for ærekrenkelser på nett.

Ressa vant Nobels fredspris i 2021 for sin innsats for ytringsfrihet. Hun er sjefredaktør for Rappler, et nettsted for undersøkende og gravende journalistikk på Filippinene.

Avgjørelsen fra ankedomstolen om å opprettholde dommen kommer mindre en to uker etter at myndighetene på Filippinene besluttet å stenge ned Rappler. Det skjedde på Rodrigo Dutertes siste dag som president. Ressa har vært en uttalt kritiker av Duterte og hans politikk.

Rappler sier i en uttalelse at de ikke gir opp saken, og vil benytte seg av alle muligheter innenfor rettssystemet for å få dommen omgjort, inkludert å anke saken videre til høyesterett.

Ressa er for tiden involvert i minst sju rettssaker mot henne.

Powered by Labrador CMS