Viggo Kristiansen klaget inn VGs Krimpodden og en nettartikkel til PFU.
Viggo Kristiansen klaget inn VGs Krimpodden og en nettartikkel til PFU.

VG gikk fri i PFU etter Viggo Kristiansen-klage

– Ikke særlig tvil om realitetene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Opplysningskontroll og skillet mellom kommentar og fakta var sentrale punkt i baneheiadømte Viggo Kristiansens klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Kristiansen klaget både inn en episode av Krimpodden og en nettartikkel om gjenopptakelsen av Baneheia-saken.

Da utvalget fikk klagen på sitt bord, slapp VG gjennom uten fellelse: Både den innklagede podkastepisoden og artikkelen gikk fri.

Flere medlemmer pekte imidlertid på at det finnes upresise formuleringer, som frasen «samkjøring av forklaringer» i podkasten. Spørsmålet er hvor stort problem upresishetene utgjør sett opp mot helheten av episoden. Medlemmene som uttalte seg i diskusjonen var enige om at tonen i podkasten var mer spørrende og utforskende enn konkluderende.

– Totalt sett er det ikke særlig tvil om realitetene og hvor de ulike forklaringene kommer fra. Jeg opplever ikke at de konkluderer på noe punkt, noe sted, sa PFU-medlem Stein Bjøntegård.

PFU-leder Anne Weider Aasen ba utvalget vurdere å gå til såkalt samlet vurdering for å markere kritikk av upresishetene, uten at flertallet stilte seg bak dette.

«Det kom svært tydelig frem at Viggo Kristiansen kan være uskyldig, og at den gamle dommen har flere svakheter», lyder det i den vedtatte PFU-uttalelsen.

Powered by Labrador CMS