Debattleder Ingunn Solheim. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK
Debattleder Ingunn Solheim. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

K-rådet avviste kritikken av Ingunn Solheim

Klagerne fikk ikke støtte fra noen politisk kant i Kringkastingsrådet torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Flere seere reagerte sterkt på hvordan innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug ble behandlet i Debattens diskusjon om aysylsaken 26. januar. En av klagene til Kringkastingsrådet hevdet at Listhaug ble utsatt for personangrep og la skylden på debattleder Solheim.

Rådsmedlem Elin Ørjasæter var først ute med å markere at en statsråd må tåle skarpe spørsmål og tøff debattledelse. Det var gjennomgangstonen fra alle rådsmedlemmer som tok ordet, blant dem Bushra Ishaq, Per Edgar Kokkvold, Thor Bjarne Bore og Finn Egil Holm.

Følelser eller fakta

Ørjasæter kritiserte imidlertid Dagsrevyen for å legge lite vekt på tall og fakta under fjorårets flyktningekrise og kalte nyhetsdekningen “Emo-TV”. Det var NRKs nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord ikke helt enig i. Hun framholdt at nyhetsavdelingen var tidlig ute med å omtale hvilke kostnader den økte tilstrømmingen kunne påføre samfunnet.

Hun utdypet dette da rådsleder Kokkvold hevdet at mottaksapparatet for asylsøkere brøt sammen også fordi mediene vegret seg for å avdekke både omfang og virkninger av den rakst voksende tilstrømningen. Beverfjord pekte på at NRK beregnet hva 10.000 syriske flyktninger ekstra ville koste Norge og undersøkte hvilket utdanningsnivå de nyankomne har.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 

 

Powered by Labrador CMS