Mediefolk:

Monica Lid blir ny redaktør i Klikk.no

Tar over Klikk.no

Skal forbedre nettstedets journalistikk ytterligere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter fire år som digitalredaktør i Drammens Tidende retter Monica Lid blikket mot Nydalen, Egmont og Klikk.no hvor hun tar over etter Jan Thoresen.

Lid har blant annet lang fartstid i VG og VG Nett å vise til. Hun er utdannet i USA og har ledererfaring fra flere amerikanske publikasjoner, heter det i en pressemelding fra Egmont Publishing.

Forventninger

Endelig dato for tiltredelse er ennå ikke avklart, men direktør for digitale medier Kyrre Svae sier til Journalisten at det vil skje en gang i starten av 2015.

Svae sier at det naturligvis er høye forventninger til Lid. Han forteller at hun i prosessen skilte seg tydelig ut og gjorde en god figur under intervjuene. Han karakteriserer henne som en høyst kompetent person med masse iver og drive. 

- Jeg tror at hun skal bruke tiden til å bli kjent med oss og se hvordan vi gjør det. Hva vi gjør digitalt og hva vi har på resten av huset. Så må hun finne sine tanker og visjoner rundt det. Det er ikke for at hun skal snu ting opp ned at vi ansetter henne. Men, som en hver annen redaktør, må en del av hennes jobb være å vurdere det vi gjør og kontinuerlig forbedre journalistikken vår.

Vil ta grep

- Klikk kommer til å bli en enda tydeligere merkevare. Jeg får mye spennende å ta tak i fremover. Egmont har mange sterke merkevarer og det er mye god journalistikk som lages i mediehuset. God journalistikk er ikke forbeholdt dagspressen hvor jeg kommer fra, sier Monica Lid til Journalisten.

Hun forteller at hun se et stort rom for videreutvikling i produktet. Og at hun har stor tro på kraften og ambisjonene mediehuset har.

Powered by Labrador CMS