Fox News-stjerna Tucker Carlson fikk sparken av eier Rupert Murdoch, melder LA Times.

LA Times: Murdoch ga Tucker Carlson sparken

Mener søksmål var bakgrunn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var Fox-eier Rupert Murdoch selv som ga den kontroversielle programlederen Tucker Carlson sparken, ifølge Los Angeles Times.

Carlson begynte i Fox News i 2009 og fikk i 2016 sitt eget program «Tucker Carlson Tonight», som ble svært populært blant konservative seere.

53-åringen sluttet blant annet helhjertet opp om Donald Trumps påstand om valgfusk, og han hadde mange tilhengere blant konspirasjonsteoretikere langt ute på høyresiden, både i USA og internasjonalt.

Han hevdet også at Trump-tilhengernes storming av Kongressen ble hausset opp og var langt mindre dramatisk enn det den tidligere presidentens politiske motstandere hevdet.

Fox-ledelsen har ikke opplyst hvorfor Carlson fikk sparken, og han har heller ikke kommentert avgangen selv.

Murdoch-beslutning

Ifølge Los Angeles Times var det Fox-eier Rupert Murdoch selv som fattet beslutningen, i samråd med blant andre sønnen Lachlan Murdoch som er sjef for Fox Corp. og andre i ledelsen.

Avisen mener å vite at beslutningen ble tatt som følge av et søksmål fra den tidligere Fox-produsenten Abby Grossberg, som har anklaget Carlson for å ha kommet med antisemittiske kommentarer og for å ha trakassert henne.

Wall Street Journal og Washington Post skriver også at det var Lachlan Murdoch som besluttet å sparke Carlson, som ifølge kilder i Fox har hatt en årslønn på rundt 200 millioner kroner.

Milliardsøksmål

Nyheten om at Carlson fikk sparken kom få dager etter at Fox inngikk et forlik med Dominion Voting Systems, som hadde saksøkt TV-kanalen for ærekrenkelser og krevde nærmere 17 milliarder kroner i erstatning.

Dominion selger stemmemaskiner som brukes ved valg i USA, og bakgrunnen for søksmålet var at Fox News påsto at selskapets maskiner ble brukt til å «stjele valget» fra Trump i 2020. Forliket innebærer at Fox må ut med drøyt 8,3 milliarder kroner.

TV-kanalen har også et annet milliardsøksmål hengende over seg. Smartmatic, som lager elektronisk valgutstyr, krever over 28 milliarder kroner i erstatning for ærekrenkelser og oppreisning for falske anklager.

Powered by Labrador CMS