Programlederne for samarbeidssendingen blir Anne Marit Borgen Werring fra NRK Buskerud og Jørn Steinmoen fra Laagendalsposten

Laagendalsposten og NRK Buskerud med KI-samarbeid

Sender direkte fra teknologifestival på Kongsberg. 

Publisert Sist oppdatert

Kunstig intelligens - Hvordan blir livet nå? 

Det spør Laagendalsposten og NRK Buskerud i sin kommende samarbeidssending fra Kongsberg i forbindelse med teknologifestivalen Kongsberg Agenda. Den 19. juni skal de to mediene samarbeide om en sending der flere eksperter skal diskutere KI. Det kommer frem i en pressemelding.  

Programledere er Anne-Marit Borgen Werring fra NRK Buskerud og redaktør i Laagendalsposten, Jørn Steinmoen. Blant gjestene er KI-ekspert Lars Rinnan, lege og KI-forsker Ishita Barua, teknologirådgiver Torgeir Waterhouse, forsker ved Institutt for forsvarsstudier, Johanne Jensen Skeie, journalist i NRK Beta Aslak Borgersrud og digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Oldernes Tung.

Redaktør i NRK Buskerud, Chris Carlsen, synes det er veldig stas med prosjektet på Kongsberg til uken.

Man kan få med seg sendingen fra 17.30 til 18.15 onsdag 19. juni,  både hos Laagendalsposten.no og hos NRK. 

Sammen har de to mediene også bestilt en spørreundersøkelse fra Norstat om nordmenns forhold til kunstig intelligens. 

– Samarbeidet med NRK Buskerud gjør det mulig for oss å gjennomføre en så stor satsing som dette faktisk blir. Hver for oss hadde dette vært vanskelig, for oss i hvert fall helt umulig, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Laagendalsposten, Jørn Steinmoen, i pressemeldingen. 

Redaktør i NRK Buskerud, Chris Carlsen, sier at Kongsberg er et område de har dekket for dårlig over tid, og at Laagendalsposten har viktig lokalkunnskap og gode kilder.  

– Jeg ble kjempeglad og svarte umiddelbart ja da Jørn og Laagendalsposten tok kontakt for å høre om vi ville samarbeide i forbindelse med Kongsberg Agenda, sier Carlsen i pressemeldingen. 

Powered by Labrador CMS