Debatt:

15. desember 2017 presenterte medieorganisasjonene undersøkelsen om seksuell trakassering. Fra venstre Reidun Kjelling Nybø (NR), Randi Øgrey (MBL), Hege Iren Frantzen (NJ) og Arne Jensen (NR). Arkivfoto: Andrea Gjestvang

Ny kartlegging av seksuell trakassering i mediebransjen

Sendes ut om én uke.

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Om en uke sendes en ny undersøkelse om seksuell trakassering ut til medarbeidere i mediebransjen.

Høsten 2017 gjennomførte medieorganisasjonene en kartlegging av seksuell trakassering i mediebransjen. Drøyt 5700 medarbeidere svarte på spørsmålene, og tre prosent av dem oppga at de var utsatt for seksuell trakassering de siste seks månedene.

Nå, to år seinere, ønsker medieorganisasjonene å gjenta undersøkelsen. I tillegg til initiativtakerne bak undersøkelsen i 2017, Norsk Journalistlag, Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Fagpressen, Landslaget for lokalaviser og Norsk Redaktørforening, kommer følgende mediehus/medieorganisasjoner til å samarbeide om utsendelse av undersøkelsen: NRK, Discovery Norge, NENT Group og Norsk Lokalradioforbund.

For å kunne sammenligne resultatene, og dermed se eventuelle utviklingstrekk, tar vi utgangspunkt i de samme spørsmålene som i 2017. Undersøkelsen vil være anonym, og resultatene vil kun bli rapportert på overordnet nivå.

Undersøkelsen vil bli sendt ut torsdag 21. november med svarfrist i begynnelsen av desember. Resultatene vil bli presentert i januar 2020.

Vi håper flest mulig av medarbeiderne i mediebransjen vil svare på undersøkelsen, slik at vi har et best mulig grunnlag for å jobbe forebyggende mot seksuell trakassering i det enkelte mediehus og i organisasjonene.

Hege Iren Frantzen, leder i Norsk Journalistlag
Randi Øgrey, administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening
Per Brikt Olsen, administrerende direktør i Fagpressen
Tomas Bruvik, generalsekretær i Landslaget for lokalaviser
Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening
Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef, NRK
Pål Lomeland, daglig leder i Norsk Lokalradioforbund
Tine Austvoll Jensen, administrerende direktør og sjefredaktør, Discovery Norge
Kenneth Andresen, sjefredaktør og administrerende direktør P4, NENT Group

Powered by Labrador CMS