ØB felt i PFU

For barsk omtale av byggefirma. Utvalget godtok TV 2s liksompille, men knuser nettsidens omtale av Lars Bohinen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Østlandets Blad brøt god presseskikk i omtalen av J.I. Bygg. Pressens Faglige Utvalg advarer mediene mot å gå sterkt ut på tidlig stadium i etterforskning. Les kjennelsen her.

TV 2 irettesatt

TV 2 var innklagd av Bransjerådet for Naturprodukter, som mente kanalen opptrådte uhederlig og stemplet helsekostbransjen som useriøs. Men PFU mener innslaget i TV 2 hjelper deg lå midt i det journalistiske oppdraget og godtok salget av en liksompille som relevant for framstillingen.

Et mindretall i utvalget kom til at TV 2 brøt god presseskikk ved ikke å skille tydelig mellom svindlere og andre, og ved ikke å gi tilstrekkelig tilsvarsrett.

Da TV 2 omtalte en privat konflikt mellom tidligere fotballspiller Lars Bohinen og ekskjæresten, gikk det vesentlig galere. Det var ikke aktverdig å omtale den private konflikten, mener PFU. Enda verre var det at Bohinen ikke fikk reell mulighet til å komme med sin versjon. Les kjennelsen her.

Fædrelandsvennen var innklagd for sin omtale av NAV Vest-Agder. enkeltpersoner fikk framføre kritikk av NAV, og utvalget konkluderte med at avisa brøt presseskikken i to artikler der det skulle vært gitt samtidig tilsvarsrett.

Powered by Labrador CMS