– Jeg kom frem til at det ikke var mange andre måter jeg kunne finne ut av farskapssaken på. Mamma er jo død og pappa visste ingenting, sier Journalist Linn Inger Solbakk Angell til Journalisten.

DNA-test

Lokalavisjournalist etterlyser sin egen far i avisa

Journalist Linn Inger Solbakk Angell fikk et sjokk da hun fant ut at faren hun hadde vokst opp med ikke var hennes biologiske far.

Publisert

Det er ikke lenge siden Linn Inger Solbakk Angell fikk vite at faren hun har vokst opp med ikke er hennes biologiske far. 

Ved en tilfeldighet tok Angell en DNA-test gjennom slektsforskningsplattformen My Heritage

Egentlig var hun bare nysgjerrig på sitt opphav, men resultatet fikk henne til å stusse: Det var ikke et eneste treff på farens side av familien. 

Det tok likevel tre år før hun til slutt turte å be faren om å ta en lignende test. 

Ville skrive om det

Svaret på farens DNA-test viste det hun hadde mistenkt, de var ikke i slekt. Sjokket resulterte i sykemelding og identitetskrise for journalisten i Tidens Krav. 

Tilbake på jobb som journalist, bestemmer hun seg for å skrive om det. 

Hun ønsket å få svar på hvem hennes biologiske far er og gikk til nyhetsredaktør Lise Valgermo med ideen. 

– Jeg kom frem til at det ikke var mange andre måter jeg kunne finne ut av farskapssaken på. Mamma er jo død og pappa visste ingenting, sier Angell til Journalisten. 

Hun fortsetter: 

– Jeg fikk beskjed om at jeg måtte vente, dette var i den perioden jeg var langt nede, så jeg trengte litt tid for å få det på avstand. 

Hennes første tanke var å la seg intervjue av en kollega, Valgermo mente saken ble best om hun skrev den selv. 

Overveldende respons

Angell begynte så smått å skrive ned detaljer. Hun noterte hva hun følte og fikk oversikt over tidslinja. Til slutt ble det et utkast hun kunne bruke.

I saken forteller hun om moren og om oppveksten. Bilder av moren og Angell selv fra hun var liten er lagt ved i tilfelle den biologiske faren leser saken og kjenner igjen noe fra 1987. 

Det var vanskelig å vite hvor utleverende hun kunne være. 

– Det er mer i denne saken enn jeg har gitt uttrykk for. Jeg ga litt, men holdt resten privat for å beskytte meg selv og dem rundt meg, forteller hun. 

Faren hun har vokst opp med har lest, godkjent og takket henne for at hun har skrevet saken. Responsen etter at den stod på trykk har vært overveldende. 

– Det er litt vilt. Jeg har fått meldinger fra folk som er i samme situasjon også har jeg fått mange tilbakemeldinger fra slektsgranskere som vil at jeg skal hyre dem, forteller hun. 

Hun legger til: 

– Dette er mye mer vanlig enn man skulle tro. Det fødes mange barn som har en annen far enn det som er oppført og det er nok mange som går rundt uten å vite. 

Om det blir en oppfølger vet ikke Angell enda, men håpet om at dette er det som skal til for å finne svar på familiegåten har hun fortsatt. 

Powered by Labrador CMS