Illustrasjonsfoto: Amedia
Illustrasjonsfoto: Amedia

Amedia satser på ishockey

Har inngått avtale med Norges Ishockeyforbund om rettighetene til å vise direktesendte 1. divisjonskamper.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medierettighetene gjelder samtlige kamper som spilles på det nest øverste nivået i ishockey, og Amedia er eksklusiv mediepartner. Det opplyser konsernet i en pressemelding tirsdag.

Bare de kampene som konsernets mediehus ikke sender fra, vil kunne produseres og vises av andre, etter avtale med ishockeyforbundet. Avtalene gjelder for inneværende sesong og de to neste.

Denne sesongen spiller disse lagene i 1. divisjon: Bergen, Comet (Halden), Furuset (Oslo), Grüner (Oslo), Hasle/Løren (Oslo), Kråkene (Moss), Narvik, Nes (Akershus), Ringerike og Tønsberg.

Se Journalistens dekning av Amedia her

Det er foreløpig ikke fastsatt hvilke lokalaviser som vil tilby levende bilder fra kampene. Men Fremover, Halden Arbeiderblad. Moss Avis og Ringerikes Blad har varslet at de gleder seg til å tilby dette til sine lesere. Uansett vil kampene bli forbeholdt dem som abonnerer på lokalavisene, på lik linje med Oddsenligaen (2. divisjon) i fotball.

– Vi ser fram til samarbeidet med Amedia og lokalavisene. Det er en stigende interesse for norsk ishockey og med den gode matchen mellom klubber og lokalaviser er dette bra for både hockeyen og publikum, sier organisasjonssjef Kristoffer Holm i Norges Ishockeyforbund i pressemeldingen.

– Vi satser på å sende de første kampene allerede til helga, sier ansvarlig redaktør Tone Angell Jensen i Fremover og hennes kollega Hans-Petter Kjøge i Halden Arbeiderblad.

Powered by Labrador CMS